Foto: Bildbyrån

Precis som flera andra talangfulla IFK Norrköpingsspelare är Carl Björk utlånad till Sylvia i division 1. Anfallaren missade hela försäsongen på grund av skada, men är nu tillbaka på allvar.
– Skönt att vara återställd. Jag har hunnit med tre inhopp, säger 19-åringen till FotbollDirekt.se. 

Tillsammans med Pontus Almqvist, Alfons Sampsted och Manasse Kusu är Carl Björk på lån från IFK Norrköping till Sylvia i division 1.

Han tränar fortsatt med Norrköping, men spelar matcher med farmaklubben som likt ”Peking” spelar sina hemmafighter på Östgötaporten.

För Björk har dock 2019 delvis varit ett jobbigt år så här långt på grund av en fraktur i benet som hållit honom borta från spel under en längre tid.

– Jag missade hela försäsongen och även en bit in i april, men nu är jag tillbaka. Skönt att vara återställd, säger Björk till FotbollDirekt och fortsätter:

– Jag var sjuk hela förra veckan men är tillbaka från det nu också och har hunnit med tre inhopp än så länge.

Sylvia tippades slåss i botten inför säsongen och tränaren Kim Hellberg var i en intervju med NT tydlig med att de skulle behöva kämpa för sin överlevnad i år.

– Hamnar vi före fyra lag i serien skulle jag vara jättenöjd, sa han till tidningen i slutet av mars.

Hittills har Sylvia dock överraskat. Efter sju matcher ligger Norrköpingslaget på en åttondeplats med tio inspelade poäng – fem pinnar från serieledning. Carl Björk tycker inte att man ska underskatta Sylvia.

– Vi har fått en bra start och speciellt hemma har vi varit riktigt bra. Visst, vi är ett ungt lag, men vi har även stor kvalitet i truppen!

Om Sylvia inte tagit in er fyra spelare från IFK Norrköping, hur tror du att laget hade klarat sig då?

– Svårt att säga. Vi förstärker laget men det finns jättebra spelare i Sylvia så de skulle klara sig bra ändå.

Hur ser du på att gå ner två divisioner, från allsvenskan till ettan norra?

– Jag ser detta mest som en bra möjlighet för mig att spela matcher. Det är bra kvalitet här vilket är roligt. Det är många allsvenska klubbar som inte har ett samarbete med en annan klubb så det här är en bra chans för mig.

Björk är utlånad till Sylvia fram till sommaren. Han medger att skadan ställt till det gällande hans personliga målsättning för säsongen.

– När skadan kom ändrades det lite. Jag försöker bara göra bra ifrån mig på varje match med Sylvia och göra bra träningar med IFK, det är det som jag kan göra för att bli bättre!