• Publicerat 17 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I går gick Östersundsposten med uppgifter om att Curtis Edwards är aktuell för Djurgården. Edwards kan lämna Östersunds FK i sommar när hans kontrakt går ut. Djurgården ska alltså vara en av intressenterna. FotbollDirekts Magnus Österberg tror att Edwards kommer lämna.
– Han är säkert sugen på mer och någonting annat, säger krönikören. 

Engelsmannen Curtis Edwards kom till Östersunds FK under sommaren 2016 från division 5-klubben Ytterhogdals IK. Det var ÖFK:s första säsong i allsvenskan och man hamnade  till slut på en åttondeplats. Året efter vann laget Svenska cupen och gick därmed in i Europa League-kvalet samma säsong.
Där var Curtis Edwards en av hjältarna när klubben för första gången kvalificerade sig för Europaspel och gjorde bland annat mål mot grekiska PAOK. ÖFK gick sedan vidare från gruppen, där Edwards gjorde mål mot Athletic Bilbao. Han startade också i sextondelsfinalmötena mot Arsenal, då förlorade laget med totalt 2-4.

Nu kan han vara på väg bort. 25-åringens kontrakt går ut i sommar och Djurgården är en av intressenterna, enligt uppgifter till ÖP. ÖFK har lagt fram ett kontraktsförslag, men Edwards har inte svarat på det än.

LÄS: ÖFK-STJÄRNAN PÅVÄG BORT – DJURGÅRDEN INTRESSERAT

– Det är en tuff period för mig nu, om jag ska vara ärlig. För jag älskar det verkligen här. Men jag måste tänka på framtiden, sade Edwards till ÖP i mars om situationen.

FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg tror efter den nya uppgifterna att Edwards nog tittar på spel någon annanstans i framtiden.
– Curtis Edwards har ju haft en extremt fin resa i Sverige från Ytterhogdal till Östersund, där han har spelat både allsvenskan och Europa League. Så han är säkert sugen på mer.

De två andra rapporterade intressenterna är emellertid svåra att pricka ut, menar Österberg, men att alla toppklubbar i allsvenskan bör vara intresserade, inklusive Djurgården och han är övertygad om att Dif inte är ensamt om att bli erbjudna Edwards.

– Jag tycker att det är svårt att pricka in två exakta klubbar. Djurgården är säkert ett alternativ. Ett fönster innebär ju spelare både in och ut. Jag skulle definitivt värva honom som en central mittfältare, inte som något annat. Har Djurgården verkligen det behovet? Vet verkligen inte det. Tveksamt. Då kan man kolla vilka andra som har ett behov centralt. Han ska ju inte sitta på någon bänk någonstans. Han kommer inte gå till någon klubb i den nedre regionen av serien, det är en spelare som tillhör den övre tredjedelen.

Den rapporterade intressenten Djurgården har i nuläget Jesper Karlström, Kevin Walker, Astrit Ajdarevic, Fredrik Ulvestad och även Erik Berg som kan spela på mittfältet. Österberg menar därför att de inte har ett särskilt behov precis just nu, men det kan bli så i framtiden.
– Däremot är det en bra spelare, de är ju per automatik alltid aktuella.

Efter Europaäventyret har spelare som Ken Sema, Sotirios Papagiannopoulos och Saman Ghoddos lämnat ÖFK. Det är inte annat än väntat, säger Österberg. Dessutom, med för många utländska spelare som inte alltid tar plats i matchtruppen på grund av registreringsregler bör ÖFK även justera sin trupp.

– Det är väl där de är. De hade en framgångsperiod med spelare som exploderade och tog ut de på den här Europaresan. De har ny tränare – det hör till att det blir lite flöde så att säga. De har flest utländska spelare i Allsvenskan – 12-13 stycken – de behöver omprioritera lite.

Vad det betyder för ÖFK som klubb kan man se på två sätt, menar Magnus Österberg.

– Det ena är att man har varit väldigt duktig på att skaka liv i och bygga upp spelare. Där har de gjort det väldigt bra och har ett gott rykte.
– Det andra är det med alla orosmoln som finns runt klubben, med fakturor hit och dit. Där behöver klubben se över sina ekonomiska ramar.

DAVID NYLUND