Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt avslöjade i förra veckan att tidigare IFK Norrköpingspelaren Nikola Tkalcic skulle träna med Jönköpings Södra. Nu har Tkalcic skrivit på för superettanklubben – ett kontrakt för säsongen ut. 

Nikola Tkalcic lämnade IFK Norrköping 2017, efter åtta år i klubben. Guldhjälten från 2015 flyttade till norska Sarpsborg. Där blev det ont om speltid och han lånades i fjol ut till Ålesund, också det i Norge.

I vintras stod det klart att Tkalcic och Sarpsborg skulle gå skilda vägar.  Den kroatiske yttern har sedan dess letat ny klubb och i förra veckan avslöjade FotbollDirekt att han skulle träna med Jönköpings Södra.

Nu står det klart att J-Södra satsar på Tkalcic – klubben bekräftar på sin hemsida att man är överens om ett avtal för hela 2019-säsongen.

– Med de långtidsskador vi har så kände vi att vi behövde utöka truppens numerär. Efter att ha träffat Nikola så kände vi att han skulle passa in hos oss, både som person och spelare. Vi får in en spelare som genom åren gjort sig känd som väldigt professionell och som främst spelar som ytterback, säger J-Södras tränare Andreas Brännström till hemsidan.

J-Södras sportchef Andreas Jankevics:

– Vi jobbar nu på att få Nikola spelklar så fort som möjligt och vi hälsar honom välkommen in i truppen och till Jönköpings Södra IF, säger Jankevics till hemsidan.