• Publicerat 17 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK förbereder sig för kommande sommarfönster och nu är ännu ett tungt namn aktuellt. Nu kan FotbollDirekt avslöja att mästarna visar intresse för FCK-stjärnan Sotirios Papagiannopoulos – som även själv uppges vara intresserad. Danskarna uppges samtidigt vara beredda att sälja svensken.

Det är en före detta allsvensk toppförsvarare som nu ser ut att vara på väg hem igen.  Övergången till danska jätten FCK har inte blivit vad någon inblandad hoppats på. Sotirios Papagiannopoulos ser inte ut att ingå i planerna där och enligt FotbollDirekts uppgifter är nu danskarna och Ståle Solbakken (bilden) beredda att sälja sin danske stjärna, trots ett kontrakt fram till 2022.

Huvudpersonen berättade samtidigt helt nyligen i en intervju med FD om hur han inte utesluter en allsvensk comeback i sommar och bekräftade även intresse från flera allsvenska klubbar.
FotbollDirekt kan nu samtidigt genom flera källor redogöra för att AIK är en av dessa.
Jag hade förväntat mig mer speltid. Både jag och klubben vet att jag är för bra för att sitta på bänken’‘, sade han för drygt en vecka sedan till FotbollDirekt.se och uttryckte sig även så här om allsvenskan:

”Jag vet att det finns lite intresse från allsvenska klubbar. – Allsvenskan? Jag är öppen för det och ser det inte som ett misslyckande om jag skulle vända tillbaka dit. Jag är öppen för allt. Det viktigaste för mig är att spela fotboll. Jag saknar känslan att kliva ut och känna den där pressen och nervositeten inför matchen. Sen vill man ju uppleva Europaspel också”.

AIK:s intresse handlar om en 28-åring som för inte så länge sedan var ledande i det under som Östersund lyckades med i Europa League och som slutade med stormatcher mot Arsenal.
Huvudpersonen Papagiannopoulos uppges även för FD själv vara intresserad av svenska mästarna – mittbacken som ju innan sitt genombrott spelade i både Väsby och Akropolis som på den tiden var samarbetsklubbar till AIK.
Detta mellan 2008 och 2012 och redan på den tiden fanns för övrigt nuvarande sportchefen Björn Wesström i klubben.

Där till ska även FCK alltså vara beredda att sälja sin svensk som man köpte från Östersund för cirka 3,5 miljoner som man har på det viset inte några stora pengar att förlora.

AIK:s mittbackssituation är både lovande med dels två toppförsvarare som Karol Mets och Per Karlsson men också mindre bra genom namn som Magnar Ödegaard och Daniel Granli som ännu inte alls fått till det.

FotbollDirekt har sökt så väl sportchef Björn Wesström som Sotirios Papagiannopoulos.

LENNART SANDAHL – OLA GUSTAVSSON