• Publicerat 16 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Varberg hade sju raka segrar inför gårdagskvällens bortamöte med Örgryte i superettan, men väl i Göteborg sprack den sensationella sviten. Hallänningarna fick nöja sig 1-1. Samma resultat blev det i Stockholmsderbyt mellan Frej och Brommapojkarna där tidigare Hammarbytalangen Isac Lidberg gjorde sitt första mål för BP. 

Till sist sprack den otroliga segersviten för Varberg. Hallänningarna, som i fjol fick kvala sig kvar i superettan, inledde nu årets säsong med sju raka trepoängare.

Under gårdagskvällen talade mycket för en ny viktoria för Varberg som tog ledningen borta mot Örgryte i den tolfte minuten genom succéförvärvet Astrit Seljmani, men i upptakten av andra halvlek kvitterade Öis genom Oliver Stanisic och målet som betydde 1-1 blev också slutresultatet.

Samma siffror blev det i Stockholmsderbyt mellan Frej och Brommapojkarna. Tidigare Hammarbyspelaren Isac Lidberg slog till med sitt första mål för sin nya klubb redan i åttonde minuten och BP såg ut att gå mot tre välbehövliga poäng, men med nio minuter kvar kvitterade Melvin Frithzell. Krysset på Vikingavallen innebär att fjolårets allsvenska lag bara har sju poäng efter åtta matcher.

I gårdagens tredje superettanmatch besegrades Trelleborg (även de i allsvenskan i fjol) med 2-1 borta mot Mjällby – ett Mjällby som förra säsongen spelade i division 1. David Löfquist hjälte med sitt 2-1-mål från straffpunkten i den 68:e minuten.

Trelleborg har likt BP bara sju poäng. Mjällby ligger mycket överraskande tvåa i tabellen, sju pinnar bakom Varberg.