• Publicerat 16 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Den glödheta seriefinalen mellan IFK Göteborg och Malmö FF slutade 0-0, detta inför ett fullsatt Gamla Ullevi. MFF fortsatt en poäng före Blåvitt i tabellen.  

IFK Göteborg har överraskat kraftigt i årets allsvenska och har besegrat lag som AIK och Norrköping. Nu tog de emot Malmö FF, ett MFF som toppar allsvenskan med en poäng före tabelltvåan Blåvitt.

I hemmalaget var Lasse Vibe tillbaka i elvan efter skada. Guillermo Molins klev in på topp för MFF i stället för Marcus Antonsson. Dessutom startade Bonke Innocent på mitten för skåningarna. Innocent inte med en enda minuts speltid än så länge i årets allsvenska. Skräll i MFF-elvan alltså! MFF saknade minst sagt viktiga mittfältskuggar i form av skadade Fouad Bachirou och avstängde Anders Christiansen.

Avspark 19.00.

Fantastisk inramning på ett utsålt Gamla Ullevi och en intensiv start på matchen, men efter knappa tio minuter avbröts drabbningen tillfälligt efter att en rökbomb från Malmöklacken kastats in på planen, precis bredvid MFF-keepern Johan Dahlin. Stor irritation bland MFF-supportrarna.

Matchen kort senare igång igen. Den skyldige personen bortförd av vakter.

Inga målchanser första 20 minuterna, men ändå en fin fotbollsmatch med två högenergiska lag, lite som i ett derby – vilket i och för sig Giannis Anestis i måndags kallade denna fight.

Leeds-stjärnan Pontus Jansson på plats på Gamla Ullevi för att stötta sitt MFF. Även Erik Hamrén närvarande på arenan i kväll!

Fin MFF-möjlighet i 27:e minuten. Bra inlägg från Vindheim på högerkanten och nick från Molins inne i straffområdet. Nicken från anfallaren utanför. ”Gishe” missnöjd med att domaren missade den tröjdragning som Molins pekade på efter avslutet utanför Anestis högra stolpe.

Mycket nära 1-0 Blåvitt på stopptid i den första halvleken när Kharaishvili slog ett hårt inlägg och Vibe nickade mot mål från nära håll, men tätt över. Vibe oförstående till att domaren inte blåste straff, detta då dansken ansåg att Eric Larsson kom för hårt i ryggen på honom.

Byte redan i paus i MFF. Ut med Arnor Traustason, in med Romain Gall.

Nära 1-0 Malmö i 51:a minuten i en omställning. Bollen nådde fram till Sören Rieks utanför straffområdet som avslutade mot bortre, men fin räddning av Anestis. Greken suverän i 2-1-segern mot Norrköping i måndags.

Efter timmen spelad byttes Lasse Vibe ut, som redan i halvtidsintervjun med Cmore konstaterade att han inte skulle orka spela 90 minuter. In i stället med Robin Söder.

Med kvarten kvar nytt byte i Blåvitt. Ut med August Erlingmark, in med Junes Barny – som fortsatt tvingas bära en ansiktsmask efter sin skada.

17 083 åskådare på plats på Gamla Ullevi i kväll!

Dubbelbyte i 78:e minuten för MFF. Rasmus Bengtsson, som tidigt i andra halvlek grinade illa, till sist utbytt. In med Erdal Rakip och därmed ner med Oscar Lewicki i försvaret. Dessutom anfallsrockad där Marcus Antonsson ersatte Guillermo Molins.

Kharaishvili med sen tackling på Eric Larsson i 83:e minuten och georgiern varnad, hans tredje för säsongen och därmed är han avstängd mot Hammarby på måndag.

Kort senare Blåvitts sista byte. Ut med Patrik Karlsson Lagemyr, in med Sargon Abraham.

Bonke Innocent med hårt volleyskott från långt håll i 88:e minuten, men en bra bit utanför.

Nyss inbytte Abraham med lurigt skott mot första krysset i snäv vinkel. Dahlin tvingades rädda ut till hörna, en hörna som blev resultatlös.

Sebastian Eriksson, tillbaka i Blåvitt, varnad – detta trots att han sitter på bänken. Eriksson irriterad på att Dahlin la fram bollen för långt från utgångspositionen, något Eriksson förbaskat skrek åt domaren att åtgärda. Eriksson med gult kort alltså.

Matchen slutade 0-0. En underhållande drabbning trots få målchanser. MFF fortsatt serieledare, en poäng före Blåvitt.

IFK Göteborg: Anestis – Ohlsson, Starfelt, Calisir, Wernersson – Erlingmark, Karlsson Lagemyr, Yusuf – Nygren, Vibe, Kharaishvili

Malmö FF: Dahlin – Larsson, Bengtsson, Safari – Vindheim, Lewicki, Innocent, Traustason, Rieks – Rosenberg, Molins