• Publicerat 16 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Fem spelare saknas för Malmö FF inför toppmötet mot IFK Göteborg ikväll, men MFF-tränaren Rösler är inte orolig.
– För mig känns det bra, säger han till Sydsvenskan.

Malmö FF-tränaren Uwe Rösler har en svår uppgift att formera sitt lag inför heta mötet med IFK Göteborg ikväll på Swedbank Stadion. Anders Christiansen är avstängd efter tre varningar, Fouad Bachirou (knäskada) och Lasse Nielsen (vadskada) är fortfarande inte i träning. Jo Inge Berget och Franz Brorsson kommer inte heller till spel, efter att ha provtränat under onsdagen.

Trots fem spelare borta från spel är inte Rösler orolig för just det.

– Jag har tio spelare klara i min startelva i huvudet. En är jag lite osäker på. För mig känns det bra, säger Rösler till Sydsvenskan.

En hel del talar för att Oscar Lewicki tar klivet upp från mittback och bli ersättare till avstängde mittfältaren Christiansen. I sin tur kan högerbacken Eric Larsson ta klivet in och vikariera som mittback, som han gjorde i 4-1-segern mot Elfsborg. Jo Inge Berget kom in som ytterback i den matchen men med honom borta ikväll blir det sannolikt Andreas Vindheim som tar högerbacksplatsen.

Malmö har just nu 17 poäng på åtta matcher och ligger delad etta med Häcken, Hammarby och AIK, som har en match mer spelad. Göteborg har 16 poäng på åtta matcher och kan därmed gå upp som tabelletta vid vinst ikväll.

– Det kommer bli tufft, säger Rösler. Göteborg är ett kontringsstarkt lag som har fått en fantastisk start på säsongen med ett ungt lag som gick in i säsongen utan stora förväntningar. Det har varit mycket stolpe in istället för stolpe ut för Göteborg. Men säsongen är lång, tabellen har inte satt sig riktigt.

Det är Göteborgs första match på Gamla Ullevi den här säsongen, efter problem med gräset under våren. Men Patrik Karlsson Lagemyr tror inte det blir några problem.

– Det är bara att ta bussen 150 meter till. Där blir det ännu bättre tryck, sa han till Expressen efter 3-0 vinsten mot AIK den 29:e april.

DAVID NYLUND