Foto: Bildbyrån

AIK fortsätter att vinna och det med en Tarik Elyounoussi som nu har ett målsnitt som ingen i hela allsvenskan matchar. Derbyhjälte och fyra mål på bara två matcher. Den norske stjärnan har dessutom ett utgående kontrakt.
– Han har varit ruskigt bra och nu gör han mål också. Det där är en riktigt bra fotbollsspelare, sade Rikard Norling till Cmore efter matchen.

AIK gjorde 2- 0 på Djurgården och en lite orolig start fick sitt slut.
Och efter 3-1 i går på Helsingborg så ser mästarna slutgiltigt ut att vara uppe på banan igen. Huvudkraften bakom AIK:s förändring är utan minsta tvivel ett namn som Tarik Elyounoussi. Det var ju han som gjorde målen i derbyt och det var han som gjorde lika många i går kväll mot HIF borta på Olympia.

Vid det första målet så dök AIK-anfallaren upp från ingenstans, lite som mot Djurgården, när han nickade in 1- 0.
Passiva HIF-försvarare där.
I andra halvlek kom sedan 3- 1 från hans fötter sedan han mött ett inlägg från Sebastian Larsson.

LÄS: AIK-STJÄRNAN – ”HAN KANSKE ÄR LITE RÄDD”

slutet bytte AIK sedan in Silva för en Saletros som började få det jobbigt med orken och i det fick Elyounoussi avsluta på mittfältet.

– Kroppen är bra, inga skavanker. Att jag skulle vinna en nickduell… och vilken match han gör (Hussein) och Larsson har förstås en bra fot.”, kommenterade Tarik Elyounoussi i en kort kommentar till C More direkt efter slutsignalen.

Rikard Norling om ett namn som AIK ännu inte förlängt med, kontraktet går ju alltså ut:
– Han har varit ruskigt bra och nu gör han mål också. Det där är en riktigt bra fotbollsspelare, sade AIK-tränaren efteråt.