Tobias Sana kan göra allsvensk comeback i sommar. FotbollDirekt kan i dag avslöja att flera allsvenska storklubbar visar intresse för det förra Ajaxproffset. Detta tillsammans med en rysk topp-10-klubb.

Tobias Sana är på väg att slutföra sin andra säsong i den danska superligan men det kan också bli det sista han gör där borta.
FotbollDirekt.se  kan nu avslöja att han öppnar för en allsvensk comeback och det redan i sommar.

Det förra Ajax-proffset som till stor uppmärksamhet för några år sedan valde Malmö FF, har varit poängbäst i sitt AGF Århus två år i rad och han har aldrig i sin karriär varit så poänggivande som i just AGF, 16 mål och 12 assist i 65 matcher. Den här säsongen är hans siffror 5+4.
Sana har stora delar av sin tid sedan Malmöflytten matchats som central anfallare och inte som ytter.

LÄS: MÅR SOM EN PRINS EFTER MALMÖ FF

AGF-tränaren Glen Riddersholm har under åren med Sana flera gånger använt stora ord, liksom nye David Nielsen (bilden). Men likväl så kan nu alltså en allsvensk omstart blir aktuell för 29-åringen i sommar.
FotbollDirekt kan i dag alltså avslöja att flera allsvenska storklubbar visar intresse, samt en i från Ryssland.
Vad som nu återstår att se är hur AGF ställer sig (?)  till att eventuellt sälja i förtid med tanke på att Sanas kontrakt ännu gäller till sommaren 2020.

Men det är en affär som sannolikt kräver en större apparat för att lyckas med.
När som exempelvis MFF tog honom från Ajax 2015 så kostade han 5 000 000 i övergångssumma, ett par miljoner i signing bonus, samt lite drygt 100 000 kronor i månadslön.
Detta enligt flera tidigare kända mediauppgifter. Och enligt vad FD erfar så har hans nivå i under tiden i Danmark fortsatt att ligga på en snarlik nivå.

FotbollDirekt har sökt Tobias Sana för en kommentar.