• Publicerat 16 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Konflikten mellan supportrar och polisen fortsätter. Nu polisanmäler AIK:s SLO John Skärlund en ordningsvakt för att ha delat ut batongslag.
– Det eskalerar när de drar batong, säger han till Expressen.

Sedan polisen valde att införa förbud mot OH-flaggor (flaggor som kan täcka stora delar av en läktarsektion) på vissa matcher i Allsvenskan har många supportrar blivit upprörda. Tumulta scener med våldsamma inslag före och efter matcher har därefter utbrutit.

Nu anmäler AIK:s SLO (supporter liaison officer) John Skärlund en ordningsvakt för ett batongslag han fick på handen.

– Han såg inte att jag jobbade, säger han till Expressen.

Kaoset började när polisen ville identifiera en person som de misstänkte gömde pyroteknik.

– Supportrarna ville inte lämna ut den här personen till ordningsmakten och tumult uppstod, säger Skärlund.

– Det eskalerar när de drar batong. Jag menar att de som var här inte har rutin för att arbeta i såna här situationer, de blir för stressade, fortsätter han.

Skärlund gjorde en polisanmälan på plats och polisen förhörde ordningsvakten i fråga, som har en annan syn på händelsen. En SLO i AIK har i sin tur anmälts för våld mot tjänsteman enligt Evelina Olsson, presstalesperson för polisregion syd. Det framgår inte vilken SLO det handlar om i anmälan.

– Målsägande är en uniformerad ordningsvakt. Brottet som beskrivs här är våld mot tjänsteman genom att en SLO i AIK utdelat två knuffar samt ett knytnävsslag mot den här ordningsvaktens överkropp, säger Olsson till Fotbollskanalen.

– Det kommenterar jag inte alls, säger Skärlund till sajten.

DAVID NYLUND