• Publicerat 15 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

2020 går Kevin Stuhr Ellegaards kontrakt ut, men sista året är enligt uppgifter till BT ett optionsår. Elfsborg kan alltså välja att bryta kontraktet.
– Jag vill förlänga mitt kontrakt, säger han till BT.

Kevin Stuhr Ellegaard kom till Elfsborg 2012 från nederländska Heerenveen och har varit ordinarie sedan dess. 2016 skrev han på ett kontrakt till över säsongen 2020, men sista året ska vara ett optionsår enligt BT. Därför kan detta bli Ellegaards sista år, om Elfsborg väljer att inte förlänga. Ellegard vill själv stanna i Borås, om han själv får bestämma.

– Jag vill förlänga mitt kontrakt, säger veteranen till BT. Jag har sagt det tidigare. Elfsborg är min klubb och det är här jag vill vara. Jag hoppas att vi kan ta det vidare till sommaren, och inte behöva vänta till sista sekunden. Jag lär mig varje dag och känner mig inte det minsta sliten, jag tror jag spelar tills jag är 40.

Enligt BT kan Elfsborg kan välja att inte förlänga om det meddelas före oktober. BT rapporterar också att frågan ännu inte hanterats av styrelsen. Ellegaard, som är kapten i Elfsborg, vet hur det ligger till och vad som gäller.

– Jag har snackat lite lätt med Elfsborg om hur de ser på saken och jag upplever att vi vet var vi har varandra. Men nu är det matcher söndag, onsdag, söndag, onsdag, och jag gissar att vi kommer att snacka mer under sommaruppehållet, säger målvakten till BT.

Klubbchefen Stefan Andreasson indikerar att Ellegaard troligen blir kvar.

– Vi har en bra dialog med Kevin och hans agent. Vi har ett avtal som gäller även nästa år och om inte någon av parterna vill något annat, då förhåller vi oss till det, säger han till BT.

DAVID NYLUND