• Publicerat 15 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Häcken tog en viktig seger hemma mot Kalmar med 1-0. Ahmed Yasin segerskytt i 67:e minuten. Även Elfsborg och Sirius tog varsin hemmaseger med just 1-0. Jesper Karlsson och Sam Lundholm matchhjälte för respektive lag.

I väntan på torsdagens seriefinal mellan IFK Göteborg och Malmö FF är Häcken tvåa i allsvenskan och på samma poäng som ligaledande MFF, detta efter 1-0 hemma mot Kalmar under onsdagskvällen. Ahmed Yasin blev segerskytt i den 67:e minuten.

Även Elfsborg ångar på i toppen, två poäng bakom just nämnda Häcken. Nykomlingen AFC Eskilstuna stod emot länge, men med nio minuter kvar att spela prickade Jesper Karlsson in sitt första allsvenska mål för Elfsborg. Framspelningen svarade succélånet Pawel Cibicki för. Karlsson inbytt redan i 27:e minuten efter skada på Jonathan Levi.

Sirius vann även de på hemmaplan med 1-0, detta mot Sundsvall. Sam Lundholm med målet i 22:a minuten och Uppsalalaget uppe på tio poäng, två fler än just ”Giffarna”.