Foto: Bildbyrån

Djurgården har dubbla derbyförluster inom loppet av några veckor. Frågan är hur mycket det här skadar efter den starka starten? Kim Bergstrand låter ändå inte ängslig, trots vad som ser ut som en måstematch mot Falkenberg ikväll.
– Man blir förbannad när man förlorar derbyn. Jag vill inte skylla på någonting. Det enda jag kan säga är att vi nu ska vara snabbt på det mot Falkenberg. Det är det enda vi tänker på, säger Bergstrand till FotbollDirekt.se.

Djurgården var ett tag uppe i serieledning. Mot Örebro i mitten av förra månaden ordnade Buya Turay serieledning. Och överst fortsatte man att vara fram till derbyt i slutet av månaden mot Hammarby, ett möte som slutade i tung förlust. Sedan dess är det ett Djurgården som har fallit tillbaka så väl spel- som resultatmässigt.

Som om det inte vore nog så har en ryckig verklighet stört med skador och sjukdomar  och bara mot AIK saknades som exempelvis så väl Marcus Danielson som Erik Berg. Utan två av allsvenskans bästa mittbackar så blev det en ny förlust.
– För mig var det ändå en 0-0-match, börjar Kim Bergstrand och har svårt att peka på vad som tippade över till AIK:s fördel.
– De är skarpa i två moment…eller så är det vi som är oskarpa. Ja, det är klart att det påverkar att vi saknar två namn som Marcus och Eric. Det påverkar kvaliten men samtidigt är det inte så lätt att bara skylla på det, inte när Fredrik Ulvestad är så bra.

Under alla omständigheter så har Dif varit på tillbakagång ett längre tag nu och det börjar osa lite farlig situation. I rådande situation så blir en eventuell en förlust mot Falkenberg svår att hantera.
– Man påverkas av att förlora och även om derbyförluster tar hårdare än allting annat så är vi trygga i vad vi gör.

Du såg lugn ut, ni såg lugna ut på bänken. Hur kände du dig?
– Men det bubblar under ytan, svarar Bergstrand snabbt men vill inte värja sig för mycket genom att huka bakom det faktum att så många namn varit ur spel.

Hur ofta har du sett er toppkapacitet så här långt?

– Nästan inte, även om vi periodvis har spelat bra. Men jag vill inte prata för mycket om, och gömma mig bakom, spelare vi har saknat och på det viset tänka på hur det kunde ha sett ut. Jag vet inte, det ger oss ingenting.