Simon Sandberg fick rött kort mot Östersund i går – felaktigt enligt honom själv. Och nu tittar Hammarby på att överklaga domarens beslut till disciplinnämnden.
– Han straffas av ÖFK-spelarens skådespeleri, säger Bajens sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

4-0-seger mot Östersund efter en mycket övertygande insats. Det fanns mycket att glädjas åt i Hammarby efter gårdagens hemmamatch på Tele2 Arena.

En sak som dock tynger Bajen: Simon Sandberg fick rött kort i andra halvlek efter en duell med ÖFK:s Marco Weymans. En situation där Weymans drog Sandberg i tröjan (något han sedan varnades för), bägge drogs ned på marken varpå Sandberg såg ut att måtta en spark mot Weymans, som såg ut att få mycket ont.

Domaren Kristoffer Karlsson visade upp det röda kortet direkt, och Sandberg är nu avstängd i nästa match, mot IFK Göteborg. Ytterligare matcher kan tillkomma, då disciplinnämnden alltid tar beslut om detta vid direkt rött kort i matcher.

Men Hammarby har också en möjlighet att häva avstängningen. En paragraf i tävlingsbestämmelserna möjliggör detta, och det har hänt tidigare att klubbar lyckats få avstängningar hävda. Häcken gjorde detta med Paulinho i svenska cupen i vintras.

Och Bajen kommer nu se över den möjligheten – det säger sportchef Jesper Jansson.

– Vi kommer titta på det. Man ser på reprisbilderna att han (Weymans) filmar kraftigt, säger Jansson till FD.

– När man ser reprisen i efterhand så ser man att Simon inte försöker träffa honom med och han träffar honom inte heller. Han försöker bara ta sig loss ur situationen.

Jansson tycker att det är en solklar filmning, även om det var svårt att se först, innan reprisen.

– Jag förstår att domaren drar det röda kortet. Men när man sedan ser reprisen så är det solklart att det är en filmning. Vi tycker det är fel att Simon ska bli avstängd för det. Han straffas av ÖFK-spelarens skådespeleri, det är inte okej. Det är inte fair play. Så vi kommer se över den möjligheten (att överklaga).