• Publicerat 15 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Andreas Granqvist tillbaka i Helsingborgs elva och Bilal Hussein in från start för AIK. Det var de två största rubrikerna när elvorna i mötet HIF-AIK släpptes vid 18-tiden. AIK leder med 3-1. 

AIK har vind i seglet efter derbysegern mot Djurgården i söndags. Redan nu ny match för Gnaget, denna gång borta mot Helsingborg.

Skåningarna har efter tre matcher nu fått tillbaka kapten Andreas Granqvist. Stor skräll i AIK-elvan då Bilal Hussein går in från start. Häftigt för talangen född 2000 att för första gången nu få starta i allsvenskan.

Avspark 19.00.

Tarik Elyounoussi blev stor derbyhjälte mot Djurgården med sina två mål i 2-0-segern och nu mot HIF nätade norska landslagsanfallaren igen. I den 16:e minuten förvaltade han det inlägg som Bilal Hussein slog och nickade in 1-0 för AIK. Elyounoussis femte mål denna allsvenska säsong.

AIK:s glädje varade dock inte länge, för bara två minuter senare kvitterade Helsingborg. Fri med Oscar Linnér gjorde Max Svensson inget misstag och jubel på Olympia. Den läckra framspelningen stod Andri Runar Bjarnason för.

Gnaget skulle dock få sista ordet i den första halvleken. Henok Goitom revs ner av Joelsson i HIF-målet och domaren valde att blåsa straff. Daniel Sundgren klev fram och satte dit 2-1 för AIK från elva meter, detta i 43:e minuten.

2-1 till AIK efter första halvlek.

Gnaget utökade med 20 minuter kvar och återigen var det Elyounoussi som slog till. Fint inspel från Seb Larsson och norrmannen med vasst avslut. Elyounoussi nu i delad skytteligatopp på sina sex mål ihop med Linus Hallenius och Markus Rosenberg.

AIK vann med 3-1 där Tarik Elyounoussi blev matchhjälte med sina två nya fullträffar. Gnaget uppe på 17 poäng, lika många som serieledande Malmö som dock har en match färre spelad (möter Blåvitt under torsdagen). HIF kvar på åtta poäng och ligger på kvalplats.

Helsingborg: Joelsson – Randrup, Granqvist, Weberg, Eriksson – Holgersson, Landgren – Moro, Jönsson, Svensson – Bjarnason

AIK: Linnér – Dimitriadis, Karlsson, Mets – Sundgren, Larsson, Adu, Hussein, Salétros – Goitom, Elyounoussi