• Publicerat 15 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården hade inga problem att besegra jumbon Falkenberg på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 3-0 och nedan FD:s Casper Nordqvist med fem tankar kring drabbningen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER FALKENBERG – DJURGÅRDEN 0-3

Utklassning i första halvlek?

– På pappret ser det ju ut så med 3-0 till Djurgården, men i ärlighetens namn var det en rätt dålig första halvlek där Falkenberg bjöd på såväl 2-0 som 3-0. Djurgårdens första mål i matchen dock snyggt där Jonathan Ring placerade in ettan för ett blårandigt gäng i poängbehov.

Precis, det blev ju seger för Djurgården. Hur viktigt var det?

– Otroligt viktigt med tanke på att de kom från endast två poäng på fyra matcher – där de föll tungt mot både Hammarby och AIK på kort tid. Falkenberg åker med största sannolikhet ut i år, men oavsett motståndet var dessa tre pinnar minst sagt välbehövligt för Djurgården.

Den andra halvleken, var det en avslagen historia?

– Minst sagt. Det hände inte mycket. Djurgården slog av på takten och Falkenberg inte tillräckligt bra för att sätta press på stockholmarna.

Vilka utmärkte sig?

– Svårt att nämna någon i Falkenberg. Anton Wede i så fall som var bra i första. I Djurgården var det inga som stack ut supermycket direkt, men Haris Radetinac med nicken som ledde fram till självmålet (2-0) och skottet som innebar 3-0 ska så klart nämnas här. Erik Berg på mittfältet stabil som väntat. Kul att Hampus Finndell (född 2000) fick göra allsvensk debut för Djurgården!

Falkenberg åker ur?

– Ja, jag tror det. Redan inför säsongen var nykomlingen kraftigt nederlagstippat och när de inte ens kan ta poäng när de spelar bra såsom mot Östersund och Norrköping – två målrika tillställningar där Falkenberg gav bort segermålet i slutskedet – ja då blir det svårt att hålla sig kvar. De har ju heller inte levererat mot tippade bottenlag som till exempel mot AFC Eskilstuna senast (0-0), så om Hallandslagets allsvenska sejour minst ska bli tvåårig krävs ett ordentligt lyft. Som jag var inne på bjöd de Djurgården på två mål i kväll, och det funkar ju inte!