• Publicerat 14 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Trots att man klarade kontraktet sparkade Brighton sin mångåriga tränare Chris Hughton mindre än 24 timmar efter Premier League-avslutningen. Nu kan Östersund FK:s före detta tränare Graham Potter ta över laget.

Graham Potter tog Östersund från Division 3 till Allsvenskan och vann Svenska Cupen 2017. Sedan tog han laget till sextondelsfinal i Europa League där man till slut föll mot Arsenal. Efter Europa-succén tog Potter över det nyligen nedflyttade Championship-laget Swansea sommaren 2018, som han tog till en tiondeplats häromveckan.

Nu är Potter förstahandsalternativ som Brightons nye tränare efter sparkningen av Chris Hughton, enligt The Telegraph. Engelsmannen intervjuas idag och kan bli Brightons nya tränare redan den här veckan.

LÄS: FÖRRE ÖFK-FÖRSVARAREN STÄLLS MOT GAMLA KLUBBEN IKVÄLL: ”SPECIELLT”

Ed Malyon på The Independent tror att Brighton väljer någon annan, men hyllar Potter för sin tränargärning.

”Jag förväntar mig att de väljer något mer ”utanför boxen”, men Potter har en historia av att överprestera med små budgetar, så ur den aspekten är han perfekt för Brighton”‚ skriver han på Twitter.

Enligt The Telegraph skulle Brighton inte behöva betala en stor kompensation till Swansea för att värva Potter. Derbys Frank Lampard är tvåa på listan, men Brightons styrelse föredrar Potter som ny tränare.

DAVID NYLUND