• Publicerat 14 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK gav Djurgården årets andra raka derbyförlust i söndags. Tarik Elyounoussi målade på planen, supportrarna hade målat inför matchen – och som de hade målat. 

FotbollDirekt utser omgångens tifo – ett tifo vi utser till bästa för varje omgång. Efter säsongen koras en vinnare, den klubb vars supportrar haft genomgående högst nivå. Passerar en omgång utan minnesvärda tifon så koras ingen vinnare för den omgången.

Derby på Tele2 Arena i söndags och en AIK-seger som övertygade. 2-0 i vad som kanske var bästa insatsen för säsongen. AIK trivs på Tele2 Arena och har bara förlorat ett derby där sedan invigningen 2013. Och supportrarna brukar leverera där också. Vi har utsett AIK-tifo i bortaderby till omgångens bästa tidigare, och nu är det dags igen.

Hemmalaget Djurgården drog fram det här:


Alls inte dumt, snyggt och stilrent och fint med mosaik men betyget dras ned något av att det inte var fullt på läktarna.

AIK alltså. Gästerna på norra ståplatsläktaren, fast nu på Tele2 Arena:

Ett lagfoto från 1942, ”Gamla fina AIK”. De här killarna ler nog i sin himmel. Vi vill tro det. Vi tycker om hyllningar till de äldre och tillbakablickar på egna klubbhistorien. Otroligt fint målat och snyggt inramat som ett foto.

Om man ska säga något negativt om tifot så är det kanske att stripesen ovanför känns lite överflödiga, drar snarare ner helheten än tillför.

AIK gick i går ut med en kampanj inför hemmamatchen mot Falkenberg, där tio kronor per biljett kommer skänkas till AIK Tifo. Påfyllning i kassan, kan det komma att leda till något extra i nästa derby, hemma mot Hammarby 2 juni? Det här var i alla fall omgångens tifo.

Fyra utmärkelser så här långt, efter sju omgångar:

Hammarby: 2

Malmö FF: 1

AIK: 1