STOCKHOLM. Med kvarten kvar på Tele2 Arena vid ställningen 4-0 till Hammarby fick Simon Sandberg syna det röda kortet efter att Östersunds Marco Weymans tagit sig för huvudet och grinat illa. Sandberg dock oförstående till utvisningen.
– Jag träffar honom inte. Jag tycker verkligen inte att det är rött kort, säger Bajens högerback i den mixade zonen. 

Hammarby avgjorde tillställningen på Tele2 Arena redan i den första halvleken mot Östersund. Bajen i 3-0-ledning i paus efter mål av Jeppe Andersen, Vidar Örn Kjartansson och Nikola Djurdjic.

Den andra halvleken blev av naturliga skäl en transportsträcka där de två lagen mer eller mindre spelade av sista 45 minuterna. Hemmalaget utökade till 4-0 på straff genom Muamer Tankovic, i övrigt såg det inte ut att bli några större rubriker från den andra halvleken.

Men så med kvarten kvar fick Simon Sandberg hjärnsläpp och efter att ha åkt i backen av Marco Weymans skickade Sandberg iväg en eftersläng och sparkade Weymans i huvudet. Sandberg fick syna det röda kortet och Bajen avslutade med tio man, men vann ändå med 4-0. Belgaren Weymans konstaterade efteråt att han blev träffad av Sandberg, men det håller inte Hammarbys högerback med om.

– Han drar ner mig och sparkar på mig. Jag försöker bara ta mig därifrån och träffar honom inte, konstaterar Sandberg som inte tycker att det hela borde ha renderat i en utvisning.

– Nej, jag tycker verkligen inte att det är rött kort. Jag uppfattar inte att jag träffar honom alls och det var inget medvetet. Jag ville bara upp. Att han sedan överdriver, ja det är upp till honom.

Tre matcher återstår av vårsäsongen innan ett knappt månadslångt uppehåll i juni stundar. Risken finns att Sandberg stängs av i dessa samtliga tre matcher.

– Jag hoppas inte det och vi får se vad vi kan göra åt det. Men vad ska jag säga, det är inget jag kan påverka nu.

Ni har Blåvitt, Norrköping och AIK kvar att möta i vår. Fel tajming att bli avstängd nu?

– Klart det är om det blir så, men jag hoppas verkligen inte det och jag tycker verkligen inte det heller.