• Publicerat 14 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Helsingborgs fanbärare Andreas Granqvist har missat de tre senaste matcherna med ljumskproblem. Nu bekräftar landslagskaptenen som en längre tid jobbat hårt för att bli spelklar igen att han troligen spelar mot AIK.

Han kom hem till Helsingborg under förra säsongen efter flera framgångsrika år utomlands. Han fick kaptensbindeln direkt och tog upp klubben från Superettan till Allsvenskan. Den här säsongen startade hans lag helt okej med två segrar, en oavgjord och två förluster – sedan drog ”Granen” på sig en ljumskskada som höll honom borta ur spel nästkommande tre matcher. Då tog Helsingborg inte mer än en poäng av nio möjliga.

Nu bekräftar den erfarne försvararen för Helsingborgs Dagblad att han är tillbaka i ett hett möte mot AIK på onsdagskvällen.

– Det känns mycket, mycket bättre. Vi har fått bort smärtan som drog sig upp i magtrakten och gjorde att jag inte kunde fortsätta. Det är lite ömt i senan i vissa lägen, men den är så pass läkt att jag känner att jag kan gå in och spela igen, säger Granqvist till tidningen.

DAVID NYLUND