• Publicerat 14 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hammarby ångar på i allsvenskan. Fjärde raka segern kom under tisdagskvällen då de krossade Östersund med hela 4-0 efter mål av Jeppe Andersen, Vidar Örn Kjartansson, Nikola Djurdjic och Muamer Tankovic. Bajen uppe på lika många poäng som serieledande Malmö FF, men då har skåningarna en match färre spelad. 

Efter en tung inledning på årets allsvenska har Bajen onekligen fått upp ångan. Tre raka segrar inför kvällens drabbning hemma mot Östersund och det blev jubel direkt i afton.

Redan i tredje minuten rasslade det nämligen i nätet bakom Sixten Mohlin. Hammarbys stjärnanfallare Vidar Örn Kjartansson chippade in bollen mot bortre stolpen och Muamer Tankovic avslutade hårt i stolpen. Returen inskickad i mål på behärskat manér av Jeppe Andersen och vilt jubel på Tele2.

Extra tungt för Östersund som direkt efter målet fick byta ut en skadad Tom Pettersson och in kom Ronald Mukiibi.

2-0 Hammarby i den tolfte minuten – och återigen var det firma Tankovic/Kjartansson som låg bakom det. Mujo hittade perfekt in till en fri Kjartansson som enkelt placerade in tvåan för Bajen. Vilken mardrömsstart för Östersund med två baklängesmål och dessutom skadad kapten.

Just Mujo/Kjartansson inblandade i nästa farlighet i 25:e minuten. Tankovic med framspelningen, Kjartansson med skottet utanför straffområdet, men den här gången räddade Mohlin i ÖFK-målet. Östersund helt under isen första 25 minuterna!

I den 27:e minuten tvingades Darijan Bojanic bryta för Hammarby på grund av skada. Höger vad hårt lindad. In i stället med Odilon – som nyligen alltså blev klar för Club Brugge till sommaren, en affär som Bajen uppges få närmare 40 miljoner kronor för.

3-0 Hammarby efter 29 minuters spel – och det var en jättebjudning. Charlie Colkett drällde med bollen som sista gubbe och fri med Mohlin gjorde Nikola Djurdjic inget misstag. Östersunds första halvlek en katastrof!

Resultatet i paus 3-0 till Hammarby. Total dominans från Bajen!

Isak Ssewankambo utbytt för Östersund i 57:e minuten. In i stället med Marco Weymans.

Straff Hammarby minuten därpå då Jeppe Andersen gick i backen i straffområdet. ÖFK-spelarna rasande över beslutet, men domaren säker på sin sak och Muamer Tankovic klev fram… i mål! Precis som i fredags mot Sirius var Mujo iskall från elva meter och 4-0 ett faktum!

Alexander Kacaniklic in för Hammarby i 61:a minuten då han ersatte Imad Khalili och en stund senare byttes Vladimir Rodic in. Ut med Muamer Tankovic.

Aj aj aj, blodrött kort på Simon Sandberg efter att han i frustration sparkat Marco Weymans i huvudet med kvarten kvar. Helt onödigt och utvisningen glasklar. Sandberg blir nog avstängd ett par omgångar. Illa med tanke på att Bajen har ett tufft spelschema som väntar härnäst med matcher mot Blåvitt, Norrköping och AIK.

Sista ÖFK-bytet i 77:e minuten. Ut med Tesfaldet Tekie, in med Alhaji Gero.

Hammarby vann med 4-0 och har nu lika många poäng som serieledande Malmö FF, men då har skåningarna en match färre spelad. Östersund är fyra poäng bakom toppduon.

HAMMARBY
Gianluca Curci – Simon Sandberg, David Fällman, Mats Solheim, Dennis Widgren – Jeppe Andersen, Nikola Djurdjic, Darijan Bojanic – Muamer Tankovic, Vidar Örn Kjartansson, Imad Khalili

Avbytare: Davor Blazevic, Odilon, Vladimir Rodic, Leo Bengtsson, Alexander Kacaniklic, De Brito, Aimar Sher

ÖSTERSUND
Sixten Mohlin – Thomas Poppler Isherwood, Noah Sonko Sundberg, Tom Pettersson – Isak Ssewankambo, Tesfaldet Tekie, Charlie Colkett, Ludvig Fritzson, Curtis Edwards – Jamie Hopcutt, Dino Islamovic

Avbytare: Kelland Absalom, Rewan Smin, Eirik Haugan, Samuel Mensiro, Ronald Mukiibi, Marco Weymans, Alhaji Gero