• Publicerat 14 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

På torsdag möts IFK Göteborg och Malmö FF i en glödhet seriefinal på Gamla Ullevi. Peppen i Blåvittlägret är påtaglig efter gårdagens 2-1-seger mot Norrköping.
– Det är en stormatch. Ett derby. Om vi spelar vårt spel så vinner vi den matchen, säger Giannis Anestis till Sportbladet. 

IFK Göteborg var tillbakapressat i andra halvlek borta mot Norrköping i går, men lyckades mitt i hemmalagets press sätta 2-1 i 83:e minuten och fixa tre poäng på Östgötaporten.

Redan på torsdag stundar ny match då Blåvitt tar emot Malmö FF i en glödhet seriefinal. Det skiljer bara en poäng de två storklubbarna emellan och Giannis Anestis är segerviss.

– Det är en stormatch. Ett derby. Vi kommer ge hundra procent för att ta tre poäng. Om vi spelar vårt spel vinner vi den matchen. Så är det, säger han till Sportbladet och får medhåll av August Erlingmark.

– Det var nästan lite svårt redan innan den här matchen (inför Norrköping i går) att inte blicka framåt mot Malmö… Nej, men det här är en stormatch och det är dags för oss att slå MFF på hemmaplan. Det tycker jag.

Sportbladet: Vad skulle det betyda att slå MFF?

– Jättemycket, såklart. Men så är det med alla matcher. Alla är viktiga. Men fansen blir förstås väldigt glada om vi slår Malmö. Man märkte att det betydde extremt mycket för supportrarna och hela staden när vi slog MFF borta förra året, nu är det dags att vinna även på hemmaplan, avslutar Erlingmark.