• Publicerat 14 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg tippades av många experter före säsongen som ett lag för undre halvan, ja till och med nedflyttningskandidat. Det har dock blivit precis tvärtom och i veckan spelar laget en tidig ”seriefinal” mot Malmö FF. IFK Göteborgs talang Benjamin Nygren försöker dock att hålla båda fötterna på jorden.

– Jag tycker vi i gruppen är noga med att inte flyga i väg. Vi snackar mycket om det, Poya och Ferran är noga med det och vi har spelare i laget som säger till om de tycker att någon gör något som de inte gillar. Jag tycker vi löser det på ett bra sätt i gruppen, säger Nygren till GP.

Det var längesedan som mästarlaget från 2007 var med i den absoluta toppstriden. En hårt ansträngd ekonomisk situation har gjort att ”Blåvitt” fått finna sig i att se lag som Malmö FF och AIK prenumerera på de topp-placeringar som klubben brukade vara med och konkurrera om.
Laget spelar med ett helt annat självförtroende än vad som man sett laget göra de senaste säsongerna.
Men unge Nygren vill ändå höja ett varningens finger att sväva iväg allt för mycket.
– Sedan får det självförtroendet inte övergå i hybris.

Han menar också att spelarna måste fortsätta på samma sätt också i kommande matcher på det sätt som laget spelat mot AIK och inte minst IFK Norrköping.
– Genom att veta att det här inte kommer gratis. Vi sprang så in i helvete mot Norrköping, alla var helt döda efter matchen för att vi sprang och jobbade så mycket för varandra. Gör vi inte det, går det inte bra. Det gäller att fortsätta göra det hela tiden.