Foto: Bildbyrån

Dino Islamovic har tillhört en av Östersunds bästa så här långt. Ett huvudnamn har han varit i ett ÖFK som trots yttre problematik förmått att öppna starkt. Nu kan FotbollDirekt avslöja att flera utländska klubbar finns på plats i kväll mot Hammarby.

Östersund tog förra vintern Dino Islamovic men det började tungt och den förre Trelleborgsanfallaren hade svårt att imponera.
Men tids nog så kom han sedan och han började visa saker som allt oftare tog honom in i startelvan, speciellt sedan Graham Potter lämnade för Swansea. I juli förra året kom så ryska Akhmat, FD:s uppgifter, med ett intresse som Östersund valde att säga nej till. Uppgifterna bekräftades även vid tidpunkten av jämtarnas ordförande Daniel Kindberg.

”Det här är en kille som ska vara på samma säljnivå exempelvis Ken Sema innan någonting kan bli aktuellt. Annars hade vi inte tagit honom från början”.

LÄS: EN FARLIG LISTA FÖR ÖSTERSÙNDS LEDNING

I år har så Islamovic tagit ytterligare steg och är i nuläget uppe i tre mål så här långt för ett ÖFK som alltså lyckats värja sig från problemen som hopat sig kring klubben. Så många tunga namn som försvunnit, så mycket nytt och så uppmärksamheten ovanpå det kring förre ordföranden Daniel Kindberg och den ekobrottsutredning som pågår mot honom.
– Vi har gjort det bra. Vi har tagit många poäng och har riktigt kämpat för det. Vi har verkligen jobbat för det vi har, säger Dino Islamovic inför kvällens möte med Hammarby på Tele2 Arena i Stockholm.
– Det känns personligen mycket bra. Lika bra som det känns för laget, lika bra känns det för mig. Ja, men vi är lika bra som i fjol. Jag har ju sett att folk tippat oss som elva men vi har ju hela tiden sett oss ju som ett topplag och det har inte förändrats och det är en styrka klubben har. Höga målsättningar. Nej, jag tycker inte att allt negativt som skrivs har varit något problem. Man får inte haka upp sig på sådant. Men lättad, ja…det är klart att det ändå är skönt att starta som vi har gjort. Jag tror det är den bästa starten Östersund någonsin har haft i allsvenskan och då kan jag garantera att vi har så mycket mer att visa än vad vi har gjort.

Hur ser du på utländska namn som exempelvis Morrison och Colkett. Är det två namn som på riktigt är ödmjuka och trivs med livet i en inte så stor svensk stad?
– Verkligen. Väldigt ödmjuka. Man märker så mycket de vill och så mycket de anstränger sig för att bidra. De är här för att göra resultat och visar verkligen båda att de starkt vill vara med i gruppen.

På sikt är det dock sannolikt att det är namn som lär bli svåra att behålla med tanke på tidigare meriter. Rörandes Dino Islamovic själv så kan nu sommarfönstret på allvar göra honom aktuell för utländska klubbar.
Enligt uppgifter till FotbollDirekt.se så finns som exempelvis utländska klubbar på plats för att följa honom ikväll mot Hammarby. Det hävdas för FD finnas klubbar i från USA, Tyskland och Polen som tittat på den 27-årige anfallaren under dessa allsvenska vårmånader.

Islamovic själv försöker än så länge ha distans till transferrykten. Så här ser han på sommaren:
– Jag nöjer mig med att konstatera att om det går bra för Östersund så kommer det att lösa sig för mig också på ett bra sätt. Därför är det enda jag tänker på just nu att jobba stenhårt för att det ska bra för klubben. Det är det.

Hur ser du på ett bortamöte med Hammarby. Är det bland det svåraste av bortamöten i hela allsvenskan?
– Det är en kul match. Den här typen av matcher är speciella och Hammarby är för mig definitivt ett storlag med många bra namn. Det blir ett viktigt test för oss och vi kan utan vidare vinna en sådan här match. Vi har ju mött AIK borta och jag känner att vi har blivit ännu starkare på att lära oss att stänga matcher. Jag lovar, det här är en match som vi kan ta.