• Publicerat 13 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

På söndagen gjorde Anders Christiansen ett av målen med ett drömskott i 4-1-segern mot Elfsborg. Men dansken tog en varning och missar därmed toppmatchen mot Göteborg på torsdag, till sin stora besvikelse.
– Det är de matcherna man helst vill spela, säger han till Sydsvenskan.

Malmö FF vann med 4-1 på söndagen mot Elfsborg. Det betydande 2-1-målet var ett snyggt skott en bra bit utifrån straffområdet från mittfältaren Anders Christiansen, som prövat lyckan flera gånger innan.

– Alla mål betyder lika mycket så det var skönt att till slut få göra ett. Jag har varit nära ett par gånger och varit sugen på att sätta dit den, säger han till Sydsvenskan.

I den 39:e minuten drog ”AC” dock på sig sin tredje varning för säsongen, som betyder att han missar toppmatchen mot Göteborg på torsdag. Christiansen känner att domaren kompenserade för den utvisning Elfsborg fått sju minuter tidigare.

– Göteborg borta var en match som jag jätte-jätte-jättegärna hade velat spela. En plump i protokollet, säger han.

Malmö FF toppar tabellen på 17 poäng och IFK Göteborg ligger femma med en match mindre spelad. Vinner Göteborg borta mot IFK Norrköping ikväll skiljer bara en poäng mellan Malmö och Göteborg.

DAVID NYLUND