• Publicerat 13 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

IFK Göteborg tvåa i tabellen och bara en poäng bakom Malmö FF efter att ha vunnit med 2-1 borta mot Norrköping under måndagskvällen. Giorgi Kharaishvili stor matchhjälte med sitt segermål i 83:e minuten. Glödhet seriefinal på Gamla Ullevi på torsdag. 

Medan fjolårets ligatvåa IFK Norrköping haft en jobbig inledning på årets allsvenska och inför i kväll bara stoltserade med åtta poäng på sju matcher har förra årets bottenlag IFK Göteborg svarat för en betydligt bättre start. Blåvitt har öst in mål och har bland annat 9-1 i målskillnad på hemmaplan fördelat på tre matcher.

Senast blev det 4-2-seger borta mot Sirius och nu gästade Blåvitt Östgötaporten. Robin Söder tillbaka i IFK Göteborgs elva medan Norrköping saknade såväl Ian Smith som Egzon Binaku på grund av skador.

Avspark 19.00.

Fint Blåvittanfall i sjätte minuten där Söder kom farande längs vänsterkanten. Söders inspel bra och farligt, men Lauritsen räddande ängel och nickade undan till en resultatlös hörna.

1-0 IFK Göteborg i tionde minuten! Benjamin Nygren kom rättvänd med bollen på högerkanten och nästan nere vid kortlinjen spelade supertalangen in bollen till Patrik Karlsson Lagemyr som från nära håll stötte in ledningsmålet för Blåvitt. Succéduon Nygren/Karlsson Lagemyr fortsätter att imponera och leverera poäng.

Nära kvittering kort senare, men Giannis Anestis med en strålande räddning på Lauritsens nick efter hörna.

Efter halvtimmen spelad var Lauritsen på nytt nära med pannan efter en hörna, men tidigare AEK-keepern Anestis återigen med på noterna och limmade bollen.

I den 39:e minuten kom kvitteringen för Norrköping. Simon Skrabb slog ett perfekt inlägg från vänster och inne i straffområdet hade Krogh Gerson letat sig in och tryckte in 1-1 med högerfoten metern framför Anestis som stod kvar på mållinjen.

1-1 i paus.

I den 57:e minuten matchens första byte och det var Blåvitt som gjorde det. Ut med Alhassan Yusuf, in med Junes Barny – som spelar med ansiktsmask efter att ha skadat huvudet i 3-1-segern mot Helsingborg på annandag påsk.

Just Barny varnad i 64:e minuten efter tackling utanför straffområdet. Farligt frisparksläge för Norrköping och Thorarinsson träffade mål, men Anestis hade inga större problem att tippa bollen över ribban. Den efterföljande hörnan blev även den farlig då Thorarinsson slog in bollen och Lauritsen nickade i stolpen. Anestis med lättnadens suck. Norrköping med rejält övertag på fasta situationer i kväll!

Första Norrköpingsbytet i 68:e minuten. Ut med Jordan Larsson, in med Kalle Holmberg.

Lasse Vibe in för Blåvitt i 77:e minuten. Ut med Robin Söder.

Oj vad nära 2-1 Norrköping i 80:e minuten när Skrabb servade in bollen och Holmberg störtade fram med högerfoten. Anestis med sylvass benparad på Holmbergs avslut från nära håll. Direkt därpå Haksabanovic in för ”Peking”. Skrabb ut.

Mitt i Norrköpings press kom 2-1 till IFK Göteborg med sju minuter kvar att spela. Nygren ut till Ohlsson som spelade in bollen i mitten där Kharaishvili befann sig. Georgiern avslutade och skottet täcktes på Norrköpingsback, men inte bättre än att bollen studsade ut till Kharaishvili igen som krutade in 2-1 till Blåvitt. Minst sagt ologiskt och blytungt baklängesmål för Norrköping.

Varsitt byte i 88:e minuten. I Blåvitt tackade Patrik Karlsson Lagemyr för sig och in med hemvändaren Sebastian Eriksson. I Norrköping lämnade Lars Krogh Gerson banan och in kom Alexander Jakobsen.

Norrköping fick till en forcering men Blåvitt stod emot bra och vann med 2-1. IFK Göteborg tvåa i tabellen och bara en poäng bakom Malmö – ett MFF som gästar Gamla Ullevi på torsdag i en glödhet seriefinal.

IFK Norrköping: Pettersson – Dagerstål, Larsen, Lauritsen – Krogh Gerson, Fransson, Thern, Thorarinsson, Skrabb – Larsson, Nyman.

IFK Göteborg: Anestis – Ohlsson, Starfelt, Calisir, Wernersson – Erlingmark, Karlsson Lagemyr, Yusuf – Nygren, Söder, Kharaishvili