• Publicerat 13 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Dennis Widgren lämnade Östersund för Hammarby i vintras när hans kontrakt gick ut. Imorgon möts de båda lagen i en het batalj och Widgren, som var i ÖFK i totalt tio år, vet inte riktigt hur det kommer att kännas.
– Svårt att säga, det kommer bli lite speciellt. Man har varit en del år i ÖFK, säger han till FotbollDirekt.se.

Rykten florerade under vintern var Dennis Widgren till slut skulle landa, men det blev Hammarby som säkrade vänsterbackens signatur. Widgren skrev på för Bajen vid årsskiftet på tre och ett halvt år och rehabiliterade i totalt fyra månader under vintern för sina återkommande ljumskproblem. Efter åtta allsvenska omgångar har han nu spelat fem matcher från start.

– Det känns bättre och bättre. Det tar ett tag att komma in i matchform, men ju fler matcher jag spelar desto närmre kommer jag, säger han.

Har du kommit in bra i laget?
– Absolut, det har inte varit något problem. Jättebra miljö att vara i, grabbarna har tagit hand om mig från första dagen.

Widgren kom till Östersund som 14-åring och skrev på sitt första kontrakt när han var blott 16 år. Han var med på resan när ÖFK klättrade i seriesystemet och gjorde tiotalet matcher redan när han var 17. Vid 20 år fyllda blev han mer eller mindre ordinarie då Östersund spelade i Superettan. Sedan höll han sin ordinarie plats. Nu möter han sin gamla klubb.

Hur känns det att spela mot din gamla klubb som du ganska nyligen lämnade?

– Svårt att säga, det kommer bli lite speciellt. Man har varit en del år i ÖFK, det ska bli kul att se gamla lagkamrater och ledare som man tycker om. Det kommer bli speciellt.

Hammarby ligger trea inför matchen, IFK Göteborg kan gå om ikväll, men Widgren tycker att laget borde tagit fler poäng.

– Jag tycker att i de matcher vi vunnit har det inte varit något snack. Vi kunde haft fler poäng sett till spelet. Kalmar borde vi vunnit och Elfsborg hade vi också kunnat vinna. Själva spelet har blivit bättre. Det kommer nog.

DAVID NYLUND