• Publicerat 13 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Niklas Gunnarsson lämnade Djurgården i vintras för anrika Palermo. Då kom han till Serie B och Palermo har varit ett topplag och jagat en Serie A-plats. Nu visar det sig Sicilienklubben har fifflat ekonomiskt och tvångsnedflyttas nu till Serie C.

I december i fjol gick Djurgården ut med att Niklas Gunnarsson lämnar.
Sedan skulle det följa månader av ovisshet för den 28-årige försvararen innan han en bit in i mars visade upp sig i Palermos rosa tröja.

Men tiden för honom i Serie B har knappast blivit vad han hoppats – allt annat än lätt för norrmannen som inte tillåtits någon speltid. Däremot har Palermo gått starkt sportsligt och skulle snart ha kvalat om uppflytning till Serie A.
Nu blir det inte så på grund av ekonomiska oegentligheter.
Enligt en italiensk nationell domstol så har utredare uppdagat bokföringbrott som man länge misstänkt mellan 2014-2017 under förre presidenten Maurizio Zamparinis ledning.

Detta överlever inte den anrika italienska klubben och det står nu alltså klart att drömmen om en comeback i Serie A förbyts i rena raset ner i Serie C.

Tufft då för bland andra Niklas Gunnarsson som ännu har ett kontrakt som gäller fram till sommaren 2020. Försvararen tillhörde Djurgården mellan 2016-2018.

FotbollDirekt söker Niklas Gunnarsson för en kommentar.