• Publicerat 13 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping tryckte på för ett segermål hemma mot Blåvitt, men i stället var det gästerna som avgjorde sent och nu är Göteborg bara en poäng bakom serieledande Malmö FF. FD:s Casper Nordqvist nedan med fem tankar kring drabbningen på Östgötaporten.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER NORRKÖPING – GÖTEBORG 1-2

Rättvist med Blåvittseger?

– Nej, den här gången hade Göteborg tur. Norrköping låg på för ett 2-1-mål och när i stället Giorgi Kharaishvili tryckte in segerbaljan för gästerna med sju minuter kvar kändes det sjukt ologiskt. Blåvitt hade rejäl oflax när de kammade noll borta mot Djurgården i april, nu var det verkligen tvärtom.

Kharaishvili den stora matchvinnaren för Göteborg?

– Ja, tillsammans med Giannis Anestis som svarade för en grym insats. För några år sedan höll greken nollan för AEK Aten mot Milan på San Siro och i kväll visade 28-åringen varför han fått chansen att spela de riktigt stora matcherna!

Vilka andra stack ut i Blåvitt?

– Sebastian Ohlsson återigen bra på sin högerkant och han låg också bakom 2-1-målet. Patrik Karlsson Lagemyr fortsätter att imponera och svarade för sitt fjärde mål för säsongen – lika många som Benjamin Nygren gjort. Supertalangen Nygren med assisten till ”Pakas” mål och 17-åringen kan ju inte sluta att leverera poäng! Häftigt.

Blåvitt mot MFF i seriefinal på torsdag. Wow?!

– Det kan man minst sagt säga. 9-1 på tre hemmamatcher för Blåvitt som nu inte kommer att spela på Nya Ullevi för första gången i år utan i stället på Gamla Ullevi. Borde garanterat bli slutsålt och vem hade trott att utskrattade IFK Göteborg bara skulle vara en poäng bakom MFF efter åtta omgångar? Otroligt imponerande.

Desto tyngre går det för IFK Norrköping. Bara åtta poäng på åtta matcher. Bör Jens Gustafsson få sparken?

– Visserligen är poängskörden alldeles för dålig, men att sparka Gustafsson är fel väg att gå och i kväll hade Norrköping otur. De borde ha vunnit den här matchen och var till exempel bara ett insläppt mål på stopptid från att vinna borta mot Djurgården. I stället för fem poäng på dessa två matcher blev det bara en pinne – och det visar vilka små marginaler som det är i fotboll. Det kommer att vända för Norrköping, men frågan är bara hur mycket det kommer att kosta innan det gör det. Oroväckande helt klart är det i alla fall!