AIK gör ett statement efter de senaste veckornas polisoffensiv – nu väljer Gnaget att låta tio kronor per biljett gå direkt till AIK Tifo. 

En av de största snackisarna i svensk fotboll de senaste veckorna har varit polisens offensiv för att komma åt bengaler. Förbud mot OH-flaggor på flera arenor, då polisen bedömer att supportrar maskerar sig och tänder bengaler i skydd av flaggorna.

AIK är en av klubbarna som drabbats av OH-förbudet. Nästa hemmamatch för Gnaget är Falkenberg om en vecka (20 maj). Då kommer AIK skänka tio kronor per biljett till AIK Tifo. Det handlar om en kampanj där AIK sänker biljettpriserna. Endast pengar från de biljetter som faktiskt nyttjas kommer skänkas.

”Till hemmamatchen mot Falkenbergs FF vill AIK Fotboll visa sin uppskattning för den levande supporterkulturen som frodas på våra läktare – år efter år. Vi gör det genom att skänka 10 kr av varje kampanjbiljett till AIK Tifo” skriver klubben på sin hemsida.

Genom kampanjen blir biljettpriset 75 kronor för alla sektioner på Friends Arena.

”Vi gör det inte för att vi måste – utan för att vi vill vara inkluderande. Vi vill att alla ska få möjligheten till att uppleva AIK på riktigt. Vi kan inte göra allt, men kan vi bidra till att det blir lite enklare så vill vi göra det” skriver AIK.