Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Djurgården svarade för en svag insats i hemmaderbyt mot AIK. Gästerna vann med 2-0 och förlusten innebär att Blåränderna bara tagit två poäng de senaste fyra matcherna och även om det varit svårt motstånd mot slutet är Fredrik Ulvestad kritisk mot vad han och hans mannar presterat på sistone.
– Oavsett vad är det för dåligt med bara två poäng på fyra matcher. Vi vill slåss i toppen och då måste vi ta poäng mot de bästa lagen, konstaterar norrmannen för FotbollDirekt.se.

Efter Djurgårdens fina start på säsongen med tio poäng på de fyra första matcherna har de nu de senaste fyra omgångarna bara tagit två pinnar.

Visserligen har motståndet varit svårt i form av Norrköping, Hammarby, Helsingborg på Olympia och nu AIK, men efter 2-0-förlusten mot Gnaget vill Fredrik Ulvestad inte skylla på att de mött bra lag.

– Nej, oavsett vad är det för dåligt med bara två poäng på fyra matcher. Vi vill slåss i toppen och då måste vi ta poäng mot de bästa lagen. Det här var en tung förlust, det är det alltid i derbyn. Vi är i en liten formsvacka nu och tillsammans måste vi se till att bryta den. Det är upp och ner i fotboll och nu hoppas vi slå tillbaka på onsdag, säger Ulvestad till FotbollDirekt och syftar på bortamatchen mot Falkenberg.

Ni har de tre senaste omgångarna förlorat mot såväl Hammarby som AIK. Hur tungt är det egentligen?

– Det är så klart jättetungt att förlora. Alla matcher är viktiga, men just derbyna är ju speciella. Nu är dock det här historia, det som är gjort är gjort. Vi måste komma tillbaka nu, konstaterar Ulvestad som i Erik Bergs och Marcus Danielsons frånvaro fick spela mittback.

– Det gick helt okej. Jag föredrar att spela på mittfältet, men det gick helt okej ändå.

AIK värdiga vinnare i dag?

– De gjorde två fler mål än vad vi gjorde så ja, de är värdiga vinnare. Så är det.

Din landsman Tarik Elyounoussi gjorde båda målen. Vad säger du om honom?

– Tarik är en bra spelare och det visste vi innan matchen också. Kanske att vi borde kunnat stoppa något av målen, men nu är det bara nya tag på onsdag som gäller.