• Publicerat 12 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK var numret för stort i Stockholmsderbyt. Djurgården var aldrig nära att rubba Gnaget som vann med 2-0 efter två vackra mål av Tarik Elyounoussi. 

Marcus Danielson åkte på en hjärnskakning mot Norrköping för tre omgångar sedan och bedömdes fortfarande inte redo för spel. Med Erik Berg avstängd tvingades Djurgården spela med mittfältaren Fredrik Ulvestad som mittback.

I AIK saknades Chinedu Obasi helt i truppen. I stället spelade AIK med Henok Goitom och Jack Lahne på topp.

Djurgården hade inför i dag tolv poäng efter sju omgångar, AIK elva pinnar.

Finbesök på läktaren i form av tidigare Djurgården-stjärnorna Kerim Mrabti, Jonas Olsson, Andreas Isaksson och Johan Elmander. Även Lars Lagerbäck på plats!

Fina tifon från respektive kortsida och matchen igång på ett soligt Tele2 Arena.

”Snutjävlar – fotbollsmördare” växelramsa mellan de två klackarna, detta efter polisens senaste krafttag på pyroteknik.

Avvaktande första tio minuter på Tele2. Inget av lagen som tagit tag i matchpinnen.

Ajdarevic med bra skottläge i tolfte minuten, men avslutet över.

AIK med fin frisparksposition i 17:e minuten efter att Elyounoussi gjorts omkull. Sebastian Larsson, som vanligtvis är sylvass med sin höger, fick nu inte alls till frisparken som såg ut som ett inlägg och Bråtveit plockade enkelt ner bollen.

I den 26:e minuten hettade det till. Jack Lahne alldeles för sen in i en närkamp med Fredrik Ulvestad och Dif-spelarna irriterade på den vindsnabbe anfallare, så även hemmafansen. Lahne tilldelad ett gult kort.

Salétros med tungt skott utanför straffområdet, men tätt utanför Bråtveits högra stolpe.

Knallskott smälldes av vid AIK-klacken i 31:a minuten. Matchen bröts tillfälligt, men startade igång igen minuten därpå.

Nära 1-0 Djurgården i 45:e minuten när Aslak Fonn Witry fick på en bra träff utanför straffområdet, men en bra räddning av Oscar Linnér hindrade Djurgården från att jubla.

I stället borde det varit 1-0 AIK minuten därpå när Jesper Karlström slog en snål hemåtpass till Ulvestad som inte var tillräckligt resolut. Jack Lahne snodde bollen och kom fri, men en heroisk brytning av Une Larsson räddade Djurgården.

Samme Lahne trodde inte sina ögon kort senare, för precis före paus – på stopptid i första halvlek – kom han återigen fri med Bråtveit. Den här gången räddade norrmannen.

Byte i paus för Djurgården. Ut med Kevin Walker, in med Nicklas Bärkroth.

MÅL! 1-0 AIK i 51:a minuten. Adu med magnifik krossboll ut till Daniel Sundgren som nere vid kortlinjen hittade in till Tarik Elyounoussi som vräkte in ledningsmålet för Gnaget.

Oj vad nära 2-0, Elyounoussi igen, men det rappa skottet tätt utanför.

I stället kom tvåan för AIK i 62:a minuten. Seb Larsson hittade fram till Elyounoussi som fri med Bråtveit lobbade in 2-0 – och det på volley. Ett klassmål av den norska landslagsanfallaren.

Byte i AIK med kvarten kvar. Ut med Daniel Sundgren, in med Heradi Rashidi.

Kort senare nytt byte i AIK. Ut med Jack Lahne, in med Rasmus Lindkvist.

Just Lindkvist nära att sätta trean i 81:a minuten, men Bråtveit svarade för fin räddning på wingbackens skott inne i straffområdet.

Jonathan Augustinsson in för Djurgården i 83:e minuten. Ut med Haris Radetinac.

Djurgårdens forcering helt utebliven och ett Dif som redan gett upp slängde in Dzenis Kozica på stopptid. Ut med Jonathan Ring.

AIK vann komfortabelt med 2-0 efter två mål av Elyounoussi. I väntan på Malmös match i kväll är Gnaget delad etta i allsvenskan.

Djurgården: Bråtveit – Witry, Une Larsson, Ulvestad, Käck – Karlström, Ajdarevic, Walker – Radetinac, Buya Turay, Ring

AIK: Linnér – Dimitriadis, Karlsson, Mets – Sundgren, Adu, Larsson, Elyounoussi, Saletros – Lahne, Goitom