• Publicerat 12 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK hade inga problem att ta tre poäng borta mot Djurgården i derbyt. Tarik Elyounoussi hjälte med sina två mål i 2-0-segern. FD:s Casper Nordqvist med fem tankar efter matchen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER DJURGÅRDEN – AIK 0-2

Din bild av första halvlek?

– Uh, ingen bra halvlek och som en holländsk journalist konstaterade för mig på pressläktaren var den första 45 minuterna ”hemska, hände ingenting” – och det hade han ju helt rätt i. Först på stopptid fick AIK två jättelägen genom Jack Lahne, men mållöst i paus och underhållningsvärdet var inte högt.

Men AIK steppade onekligen upp efter paus?

– Ja, inte minst Tarik Elyounoussi som med två klassmål inom loppet av tolv minuter avgjorde derbyt. Djurgården aldrig nära att hota och forceringen uteblev faktiskt helt.

Djurgården saknade Marcus Danielson och Erik Berg. Märktes det?

– Klart det gjorde. Fredrik Ulvestad är ingen mittback och att två av allsvenskans bästa mittbackar, ja kanske rentav seriens bästa mittbackspar, missade derbyt är givetvis ett jättetapp!

Två poäng på fyra matcher för Djurgården, vad har hänt?

– Tufft motstånd också ska sägas i form av Norrköping, Hammarby, Helsingborg på Olympia och nu AIK. Bara mot Norrköping spelade Djurgården bra, annars har det varit tre riktigt svaga prestationer och det ser just nu inte alls bra för Blåränderna. Räddningen att studsa tillbaka är på onsdag borta mot jumbon Falkenberg. Den trean måste laget bara ta.

Det har pratats om att AIK inlett allsvenskan allt annat än bra, men ändå delad serieledare nu?

– Vilket säger en del om hur jämn allsvenskan varit hittills. AIK:s spel har inte imponerat, så heller inte poängskörden. Därför är det ju extra starkt att de är med i toppen trots att de ännu inte spelat på sin maxkapacitet!