• Publicerat 11 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

En efterlängtad hemvändare – men Erkan Zengin gjorde inte mycket väsen av sig i Hammarby i fjol och lämnade efter en vår med bara en match från start. Men Zengin har inte gett upp – nu dominerar han stort, men på en annan nivå.

Det blev inte mer än lite drygt tre månader i Hammarby för Erkan Zengin. Succén uteblev för den flerfaldiga landslagsmannen och efterlängtade hemvändaren i fjol. En match från start och två inhopp i Bajen under våren 2018, där en knäskada i derbyt mot Djurgården satte stopp.

Hans korttidskontrakt förlängdes inte och istället flyttade Zengin tillbaka till Turkiet. I sommarfönstret blev 33-åringen klar för en klubb på lägre nivå än han varit tidigare, Fatih Karagümrük i tredjedivisionen.

Och där dominerar Zengin stort. 15 mål i grundserien och tvåa i skytteligan. Utöver det två mål i cupen. Laget slutade tvåa i tredjedivisionen men bara ettan går upp direkt från varje serie (precis som i Sverige finns det två tredjedivisionsserier) och därför kvalspelar de nu om att gå upp.

I den första matchen i dubbelmöte med Sanliurfaspor i veckan så avgjorde Zengin med ett sent mål på bortaplan och slagläge inför returen. Det återstår sedan semifinal och final innan man är klar för avancemang till andradivisionen.