• Publicerat 11 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Örebro SK har haft det riktigt tungt inledningsvis 2019. Men på lördagskvällen en blytung trepoängare efter 2-1 borta mot Gif Sundsvall. Nyförvärvet Jake Larsson stor hjälte med bägge ÖSK:s mål. 

Örebro låg på kvalplats och hade bara en seger på sex försök inför kvällens bortamöte med Gif Sundsvall. Men nu har ÖSK två fullpoängare, efter 2-1 uppe på NP3 Arena i Sundsvall.

Det stod länge 0-0 men med knappa 20 minuter kvar av matchen så satte Jake Larsson 1-0 för ÖSK. Ett skott från Kevin Wright som William Eskelinen släppte retur på och Larsson var på plats och kunde sätta dit bollen i öppet mål.

2-0 med dryga tio kvar och det var Larsson igen – ett inlägg letade sig fram till 20-åringen som fick två chanser och på den andra kunde han peta in bollen.

Jake Larsson har nu gjort tre mål på fem allsvenska matcher. En smakstart på den allsvenska karriären för anfallstalangen som i fjol värvades från Karlslund till Hammarbys U19-lag. Det blev bara en säsong i Bajen – inför i år tog ÖSK in honom och det har hittills varit ett lyckat drag för närkingarna.

David Haro reducerade i slutet för Giffarna men det räckte inte – ÖSK klättrar till plats 13 i den haltande tabellen. Sundsvall ligger på tionde plats.