• Publicerat 11 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Två lag som öppnat allsvenskan 2019 starkt möttes i dag på Jämtkraft Arena. Östersund mot Häcken – det slutade med delad pott, 1-1. 

Det var full fart framåt direkt i öppningen med flera fina målchanser, först för Häcken och sedan för ÖFK. Frilägen för Jamie Hopcutt i hemmalaget och Paulinho i bortalaget.

Häcken tog ledningen halvvägs in i första. Bollvinst Erik Friberg högt uppe på ÖFK:s halva, bollen till Daleho Irandust som serverade Alexander Jeremejeff. Fri med Mohlin så rullade han lugnt in bollen vid bortre stolpen.

Men snabbt svar ÖFK. Hörna och Thomas Isherwood nådde högst, bra tryck i nicken som studsade i marken och in vid första stolpen, förbi Peter Abrahamsson i Häckenmålet.

Därefter flera fina lägen för bägge lagen med 1-1 i paus och i andra så gick tempot och underhållningsvärdet ned. 1-1 stod sig och delad pott på Jämtkraft Arena.

Häcken upp i tabelltopp i en haltande tabell (bara fyra av 16 lag har spelat åtta matcher). 14 poäng för Hisingeklubben, lika många som tvåan Malmö FF (som möter Elfsborg i morgon) men bättre målskillnad. Östersund kliver upp på femte plats efter poängen på Jämtkraft Arena.