• Publicerat 11 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Kalmar hade bara en seger i bagaget inför lördagens hemmamöte med Helsingborg. Nu har KFF två trepoängare. 1-0 efter ett sent avgörande där Viktor Elm blev stor Kalmarhjälte.

Bra chanser för bägge lagen i andra halvlek efter en första halvlek som inte går till historien. Kalmar skapade något mer och i slutminuterna var man ytterst nära ledningsmålet, men HIF:s Anders Randrup räddade på mållinjen.

Det blev hörna av det, och då kunde inte HIF stå emot längre. Hörnan in till Fidan Aliti en bit ut i straffområdet, han nickade den inåt mot Viktor Elm som kom perfekt och tryckte dit bollen med högerfoten. Det var i 86:e minuten det hände.

1-0 till KFF som nu tar ett skutt uppåt i den haltande tabellen. Nu elva, med elva inspelade poäng. HIF är på tolfte plats med åtta pinnar.