• Publicerat 11 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Största försäljningen i Hammarbys historia – Kossounou Odilon lämnar i sommar Bajen för belgiska Club Brugge. Kan en landsman bli Odilons ersättare? Nu ska klubben testa Aziz Outtara Mohammed.
– Vi har ju varit nere där (Elfenbenskusten) några gånger och vi har sett honom tidigare. Vi blev så här: ”Fan, har Odilon en tvillingbrorsa?”, säger Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg till Fotboll Sthlm.

I veckan blev det officiellt att Kossounou Odilon lämnar Hammarby för belgiska Club Brugge. En affär värd 30-40 miljoner, uppgifterna varierar, men Bajen har bekräftat att det rör sig om den största försäljningen i klubbens historia. Det efter bara sex allsvenska matcher, senaste i går. Odilon skrev som bekant på för Hammarby så sent som i januari.

Odilon lämnar först i sommar, men redan nu finns en tänkbar ersättare i Aziz Outtara Mohammed. Precis som Odilon från Elfenbenskusten och i samma ålder (18 år). Och från samma akademi i huvudstaden Abidjan, ASEC-akademin. Han kommer nu träna med Bajen den kommande veckan.

Chefsscouten Mikael Hjelmberg berättar om provspelaren:

– Det här är en spelare som vi har sett två gånger nere i Elfenbenskusten tidigare när vi har varit där för att hälsa på Odilon. Men också för att titta på andra spelare, så har vi sett honom, säger Hjelmberg till Fotboll Sthlm.

Om Outtara påminner om Odilon? Ja enligt Hjelmberg gör han det:

– Det blir ju lätt att det blir jämförelse. Han påminner om Odilon i längd och i egenskaper i stort egentligen. Vi har ju varit nere där (Elfenbenskusten) några gånger och vi har sett honom tidigare. Vi blev så här: ”Fan, har Odilon en tvillingbrorsa?” Så nu fanns det en bra möjlighet och då tar vi upp honom.

– Bra fot, bra längd, bra byggd och han påminner om Odilon utan att folk ska tro att vi ska sälja honom för 40 miljoner kronor innan han har varit här. Men han påminner om Odilon, det gör han.