Polisens nya taktik för att komma åt eldande av bengaler under allsvenska matcher har trappats upp. Nu ger sig allsvenskans kanske största namn in i bilden.
– Allsvenskan är inte en toppliga i Europa men våra supportrar är det och stämningen är det, säger Markus Rosenberg nu till Kvällsposten.

Det blir en tyst inledning på Stadion nere i Malmö i helgen då MFF:s ståplatsläktare kommer att vara tömd under matchens inledning. Tomt på fans ska det vara under en tiominutersperiod, allt för i en aktion visa att man anser att polisens nuvarande metoder brister.

Det är Malmös samtliga supportergrupperingar som är överens om den hållning man nu vill visa upp som närmast mot Elfsborg.
Det finns ett öppet brev från dessa som bland annat beskriver hur man inte ser med blida ögon på bland annat polisens beslut om ståplatsreducering, instruktioner om intimare visitering i samband arenaentreer och så inte minst en begränsning av stora flaggor som polisen anser på en del vis används för att skymma maskering.

Efter polisens skärpta tonläge efter flera år av katt-och-råtta-lek, där en begränsad dialog inte leder till några framsteg mellan parterna – så ger nu Markus Rosenberg sin bild på det upptrappade läget.

– Helt klart. Jag står bakom den, säger Rosenberg till Kvällsposten och fortsätter:
– Samtidigt är det tråkigt att det ska vara tyst första tio. Det är då man behöver dem och vill ha dem. Men det är helt rätt. Det är enda sättet att kunna visa var man står.