Moestafa El Kabir är tillbaka i allsvenskan – den här gången i Kalmar. I helgens tv-avsnitt av ”Ekwall Möter” berättar han om sin tuffa uppväxt i Holland, hur han bråkat sig bort från klubbar och om klubbvalen varit för pengarna eller äventyret. Dessutom kommer han in på vikthånen emot honom – där Östersunds lagkapten nämns vid namn.
”Till och med spelarna gör det. Kallar mig för tjockis. Senast var det Tom Pettersson”, säger han.

I helgens avsnitt av ”Ekwall Möter” så besöker Patrick Ekwall Kalmar för ett långt samtal med den allsvenske profilen Moestafa El Kabir, 30.

Anfallaren, som först gjorde sitt namn i Sverige under sina sejourer i Mjällby (2010-2012) och Häcken (2013-2014), är sedan i mars tillbaka i allsvenskan efter spel i den turkiska klubben Ankaragucu.

I den drygt 40 minuter långa intervjun avhandlas hans sejourer i allsvenskan och klubbar i utlandet. Har han gjort sina klubbval för äventyret eller för pengarna? Om hans tuffa uppväxt i Amsterdam och skolningen i favoritklubben Ajax. El Kabir berättar om hur han bråkade sig bort från NEC Breda och sedan hamnade i Sverige. Hur ser han på Kalmar i år och kontraktet som löper ut redan i sommar.

Han pratar även om sitt viktproblem. Frågorna från media, hånen från supportrar och även från motståndare. Där han nämner Östersunds lagkapten vid namn.

”Till och med spelarna gör det. Kallar mig för tjockis. Senast var det Tom Pettersson”, säger El Kabir i helgens avsnitt.

Samtidigt verkar han inte ta åt sig av ”tjockishånen”.

”Inte för att jag bryr mig. Jag bara påpekar det. Det kliar mig inte. Jag tycker det är roligt”

Ekwall: Vad sa du till honom (Tom Pettersson)?

”Det är en del av jobbet. Jag gillar lite hets”

Ekwall: Jag kan tänka mig att du inte är den snällaste?

”Jo… men det är bara när jag blir irriterad. När det kommer från andra hållet, då blir jag lite…”

Ekwall: Tycker du själv att du är tjock?

”Ja, jag var det. Nu är jag inte i superform heller. Jag har precis kommit tillbaka från skada. Det ser lite roligt ut när jag ser mig själv på tv. Jag ser lite rund ut. Jag har inga problem med det alls”

FD har sökt Tom Pettersson för en kommentar.

”Om jag skulle kommentera vad El Kabir och många andra säger på fotbollsplanen så skulle vi kunna hålla på en bra stund. Det är inget som ligger i mitt intresse”, skriver han i ett sms till FD.

Avsnittet med Moestafa El Kabir kommer ut på FotbollDirekt.se under helgen.