• Publicerat 10 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hammarby vann mot Sirius hemma på Tele2 Arena och tog därmed sin tredje raka seger. Den stora hjälten blev Muamer Tankovic som prickade dit båda målen för Bajens del. 

Hammarby tog i kväll emot Sirius hemma på Tele2 Arena i allsvenskan. Det var ett Bajen som kom till matchen med fin form i ryggen – en tredje raka seger skulle i kväll bergas var tanken. Efter 2-0 blev det också så. Muamer Tankovic var matchens stora behållning och kunde pricka dit båda Bajens mål.

Jeppe Andersson, som missade den senaste matchen mot Örebro, var tillbaka i lagets startelva efter sjukdom.

Tittade vi vidare på kvällens motståndare Sirius, var det enkelt att konstatera att kaptenen Niklas Busch Thor inte fanns med i vare sig elvan eller truppen till matchen.

Startelvorna:

Hammarby: Curci – Sandberg, Solheim, Fällman, Widgren – Bojanic, Andersen – Khalili, Djurdjic, Tankovic – Kjartansson.

Sirius: Jonsson – Larson, Ceesay, Arvidsson – Sirelius, Andersson, Saeid, Björnström – Ståhl, Haglund, Lindberg.

Liverapport följer nedan: 

Där är matchen igång på Tele2 Arena.

Hammarby kopplar direkt ett grepp i matchinledningen. Inga stora chanser, men likväl stort bollinnehav runt Sirius planhalva.

I den åttonde minut gör Sirius ett regelvidrigt mål. Sirelius river ner Widgren innan han sätter bollen i mål, domaren dock snabb med pipan där, inget mål alltså.

Där är matchens första tio minuter spelade.

Hammarby kommer i den 16:e minuten runt fint på kanten, inspelet signerat Khalili är dock svagt och Jonsson i Sirius-målet kan enkelt fånga bollen.

Andersen hittar i den 19:e minuten ett fint skottläge utanför boxen, avslutet går på mål men kraften är inte tillräcklig för att ställa Jonsson i målet.

20 minuter nu passerat.

Sirelius som varit företagsam här i inledningen av matchen lättar på bössan och avlossar ett skott som smiter strax utanför Curcis högra stolpe.

I den 29:e matchminuten tilldelas hemmalaget Hammarby straff, efter att Sirelius fält Djurdjic inne i straffområdet.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL Tankovic är säkerheten själv från elva meter och prickar dit 1-0 till Bajen.

Snöpligt för bortalaget som ätit sig in i matchen på ett bra sätt.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL 2-0 till Hammarby i den 38:e minuten, efter att Tankovic väggspelat med Kjartansson innan han fri med målvakten bjuder på en läcker chip. Ett mål som innebär rejäl uppförsbacke för Sirius.

Bajen går för trean i slutskedet av den första halvleken. Tankovic som varit matchens stora behållning såhär långt drar till med ett skott från snäv vinkel som Jonsson får sträcka ut på. Nära 3-0 där.

PAUS

Där är den andra halvleken igång på Tele2 Arena.

Hammarby ser inte ut att falla tillbaka utan anfaller intensivt här i början.

I den 55:e minuten ångar Sandberg fram på sin kant och försöker sig på ett inspel, men bollen täcks undan utav Sirius-ben.

På den efterföljande hörnan blir det farligt efter att Bojanic skarvat bollen mot det bortre, inge Bajen-spelare hinner dock sätta dit pannan.

Där har vi spelat en timme.

Bojanic testar lyckan efter att Hammarby tilldelas ett fint frisparksläge, skottet är emellertid svagt och går rätt i muren.

I den 65:e minuten blir det återigen farligt efter Sirius-slarv, Djurdjic kan sprinta mot målet och avlossa ett skott som blir misslyckat.

Nu återstår endast 20 minuter av matchen.

I den 74:e minuten spelar Sirius sig fram på kanten, inlägget letar sig fram till Haglund som sånär kan stöta bollen mot mål.

Curci kommer helt fel på en hörna och målet står tomt – Sirius-spelaren förmår dock inte att sätta bollen i mål, utan nicken går över.

Tio minuter kvar av matchen.

Larsson drar till utanför boxen och Curci tvingas sträcka ut och fösa bollen till en hörna.

Djurdjic skaffar sig ett fint läge att pricka dit 3-0 för Hammarby när han löper sig fri på kanten. Skottet dock tätt över.

Dagens publiksiffra presenterad: 21 905

Där är matchen slut. Hammarby vinner 2-0 mot Sirius och tar sin tredje raka seger.

SLUT