• Publicerat 8 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

När Malmö FF möter Elfsborg på söndag 12 maj kommer hemmafansen att vara tysta under matchens tio första minuter.

”Detta för att protestera mot polisens upptrappade agerande mot oss supportrar. Vi uppmanar alla att delta i aktionen” skriver MFF Support i ett öppet brev på sin hemsida.

Protesterna mot polisens allt hårdare tag för att stoppa den olagliga pyrotekniken blir nu allt mer märkbara. På flera av matcherna denna säsong har lagens klackar gjort banderoller med budskap mot polisens agerande. Och nu går MFF ett steg längre med tio tysta minuter i inledningen av matchen mot Elfsborg.

MFF Support menar också att polisen riktar sina sanktioner åt helt fel håll. En kollektiv bestraffning som drabbar klubben ekonomiskt och nämner bland annat polisens krav att reducera ståplatssektionen från 6000 åskådare till 3500. Polisen har dessutom hotat med att förminska antalet tillåtna åskådare på ståplats om användningen av pyroteknik fortsätter.
”Då detta inte kan ses som en insats som faktiskt ger någon effekt på det som polisen eftersträvar blir den enda effekten en form av kollektiv bestraffning. Detta drabbar såväl besökare som inte har möjlighet att köpa biljett och årskort på ståplats, och Malmö FF som får en ekonomisk förlust. Vid ytterligare reduceringar kommer även årskortsinnehavare att drabbas” skriver MFF Support i sitt öppna brev.

MFF Support hänvisar också till siffror som visar på att det är ytterst få incidenter i samband med Malmö FFs matcher.
”Under 2018 besökte 208 864 personer Malmö FF:s allsvenska hemmamatcher. Totalt rapporterades 4 ordningsstörningar samt 9 rapporter om användning av pyroteknik. Jämfört med andra stora evenemang är det tryggt och säkert att gå på fotboll i Malmö.”

Här kan ni läsa det öppna brevet i sin helhet.