• Publicerat 8 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Mats Gren fick under uppmärksammade former sparken från IFK Göteborg förra hösten när han var på Hawaii. Nu, ett halvår senare, talar han ut i en intervju i Aftonbladet och han drar sig inte för att riktiga kritik mot sin efterträdare på sportchefsposten, Kennet Andersson och ha synpunkter på ordföranden Mats Engström.

– Han vill kanske inte ta ansvaret fullt ut om det hade fortsatt gå dåligt, säger Gren till Aftonbladet apropå det faktum att Kennet Andersson bara anlitats som tillförordnad sportchef efter honom. Att Kennet Andersson skulle bli den som fick jobbet hade dock Gren på känn långt innan det blev klart.
– Jag är rätt säker på att mina aningar var rätt, för jag sa också till mina närmaste kompisar att jag inte trodde att det skulle dröja så länge innan Kennet var sportchef, säger Gren till Aftonbladet.

Mats Gren är den som fått bära hundhuvudet för IFK Göteborgs senaste tunga säsonger och har fått utstå hård kritik, inte minst från supportrar men även från media över hans sätt att hantera olika situationer. Gren kan i efterhand känna att alla i organisationen inte var helt ärliga mot honom när det blåste som snålast.
– Jag tycker att jag är rak och ärlig men jag känner att några inte var ärliga mot mig. Beslutet att sparka mig kom inte över en natt. Därför tyckte jag man kunde ha tagit upp det eller sagt det tidigare. Jag har varit med tillräckligt länge. Därför är jag lite sur på några personer fortfarande.

Mats Gren syftar främst på Max Markusson och Kennet Andersson men även tidigare ordförande Mats Engström får sig en släng av sleven, då Gren antyder att han inte agerade tillräckligt starkt för honom.
– Han undviker helst allt vad konflikter är. Det är hans svaghet.

55-årige Gren har för tillfället inget nytt uppdrag. Han kom till IFK Göteborg från ett sportchefs och tränaruppdrag i Jönköpings Södra. Som spelare representerade han IFK Göteborg i allsvenskan, var med och vann SM-guld 1984 och hade dessutom en lång sejour som utlandsproffs i schweiziska Grasshoppers. Han ingick dessutom i den svenska VM-truppen 1990.