• Publicerat 7 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Besard Sabovic och Joseph Ceesay är båda utlånade från Djurgården till Dalkurd. När superettanklubben besegrade Syrianska med 4-1 under måndagskvällen missade Sabovic straff och Ceesay satte spiken i kistan med matchens sista mål. 

Dalkurd har haft en jobbig inledning på superettan. Fjolårets allsvenska lag hade inför måndagskvällens möte med Syrianska bara tagit fyra poäng på fem matcher.

Därför var det minst sagt tre viktiga pinnar som Dalkurd tog i går – och det välförtjänt. Efter Syrianskas tidiga ledningsmål vände hemmalaget på steken och vann med hela 4-1.

Noterbart var att Besard Sabovic, utlånad från Djurgården, missade straff vid ställningen 3-1 i 81:a minuten. Joseph Ceesay, även han på lån från Djurgården, satte sedan spiken i kistan med sitt 4-1-mål fem minuter senare.

Dalkurd har nu sju poäng på sex matcher, nykomlingen Syrianska har fem och ligger på kvalplats.

I gårdagskvällens andra match i superettan, den mellan Frej och Trelleborg, blev det ett rejält målkalas. Luca Gerbino Polo såg ut att bli hjälte för Frej med sitt 3-2-mål i 90:e minuten, men TFF fick sista ordet genom Nebiyou Perry som räddade skåningarna med sin 3-3-balja alldeles i slutet.

Frej har precis som Syrianska fem poäng medan Trelleborg, i fjol i allsvenskan, har sju pinnar.