• Publicerat 7 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Halmstad BK är jumbo i superettan efter sex spelade omgångar. Det blev en ohållbar situation för lagledningen som på tisdagen valde att entlediga tränaren Igor Krulj och ersätta honom med Magnus Haglund som tar över i en roll som manager för 3,5 år framåt. Detta uppger klubben på sin hemsida.

– I Magnus har HBK rekryterat en erfaren manager med en lång meritlista som kommer tillbaka hem. Vi hoppas att Magnus kan få en bra start och få ut kapaciteten som finns i vår trupp kortsiktigt men också tillsammans med övriga ledare forma HBK för en era i Allsvenskan på lång sikt, säger klubbchef Tony Karlsson till klubbens hemsida.

Senaste helgens möte mellan Halmstad och Öster kunde varit ett möte hämtat från allsvenskan under sena 80-talet och mitten av 90-talet när båda klubbarna var i stort sett bofasta i den högsta serien. I helgen handlade det däremot om ett bottenmöte i superettan och när Öster gjorde segermålet i slutminuten kombinerat med måndagskvällens resultat stod det klart att HBK parkerar som 16:e och sista lag i superetta-tabellen. Lägg därtill att laget blivit frånåkt av ytterligare ett Hallandslag, Varbergs BoIS och från att ha varit det främsta laget från Halland för inte alls många säsonger sedan, nu bara vara det tredje bästa är förstås inget som godtas i den anrika klubben från 1914.

Efter massiv kritik, inte minst från supporterhåll, mot tränaren Igor Krulj, valde klubbledningen att gå de kritiska rösterna till mötes och entlediga tränare Krulj.
Valet som ersättare går dock inte av för hackor.
Det är Magnus Haglund som är född och uppväxt i Halmstad, där han spelat i klubbens ungdomslag som målvakt och varit ungomdstränare men som via Laholm nådde Boråsklubben Elfsborg som huvudtränare, vilka han ledde till SM-Guld 2006 och som sedan dess varit en etablerad tränare i svensk fotboll.
Han fick dock sparken som tränare från Elfsborg 2017 och har sedan dess stått utan uppdrag.
– Jag har starka känslor för den här klubben som är en klubb som jag har verkat i både som spelare och ledare, och så har jag varit heltidsanställd som ungdomsledare här. Som HBK:are sen barnsben ser jag det som ett väldigt hedervärt uppdrag, en stor ära att få träna HBK och dessutom är det en förening som har en god tradition att ta fram egna spelare, och det har ännu mer understrukits de senaste åren.

Haglund ansluter till klubben tämligen omgående och leder sin första träning med laget på torsdag och hinner med två träningar innan helgens match mot Trelleborg.
– Det är klart en helt unik situation med två träningar innan det blir tävlingsmatch. Det har jag inte varit med om tidigare och det är en ny erfarenhet och vi ska göra det bästa och mesta av den situationen och vi ska komma så förberedda som möjligt till Trelleborg som vi bara kan, avslutar Haglund.