Östersunds FK har en hel del att fundera över inför sommaren. Fyra tunga namn sitter på utgående kontrakt. Curtis Edwards, Ravel Morrison, Tesfaldet Tekie och Alhaji Gero. Vill och kan ÖFK få dessa att förlänga?
–  Jag spelar de spelare som jag tror kommer vinna matchen oavsett hur kontraktssituationen ser ut, säger Ian Burchnall till Östersunds Posten.

1-1 mot Kalmar på bortaplan i går. Detta i en match där Östersunds FK inte riktigt kom upp i en önskvärd nivå, enligt tränaren Ian Burchnall.

Annars har det sett ganska bra ut för jämtarna som endast förlorat en av sju matcher, 2-0 borta mot Malmö FF, den här säsongen.

Inför sommaren finns det dock en rad frågetecken. Fyra tongivande spelare sitter på utgående avtal. Curtis Edwards, Ravel Morrison, Tesfaldet Tekie och Alhaji Gero. Den sistnämnde har främst fått agera inhoppare då Dino Islamovic öppnat året starkt. Men Edwards, Morrison och Tekie är alla spelare som Östersund värderat högt och som ses som givna startspelare när de är fulltränade.

Edwards har fått ett kontraktsförslag men inte återkommit till ÖFK.

– Jag tror han vet var vi står men vi har också respekt för var han är i sin karriär. Just nu är han vår spelare och vi behandlar honom utifrån det, säger Burchnall till Östersunds Posten.

Hur förhandlingarna går med övriga stjärnor, där Tekies låneavtal med Gent löper ut och både Gero och Morrison sitter med utgående korttidsavtal, är inte känt. Men engelsmannen väljer inte laget utifrån något annat än vilka han tror är bäst för dagen.

– Jag spelar de spelare som jag tror kommer vinna matchen oavsett hur kontraktssituationen ser ut. Det är så det funkar hos oss, det är rättvist.