• Publicerat 7 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Både 2015 och 2016 provtränade Amor Layouni med IFK Göteborg. Men något kontrakt blev det aldrig. Sportchefen Mats Gren valde att gå vidare med andra spelare istället, även om tränaren Jörgen Lennartsson då gillade såg vad han hos Layouni.

Istället blev det spel med Degerfors och därefter flytt till norska Elverum. Där fick Bodö/Glimt som spelar i högsta norska ligan upp ögonen för honom. Och nu gör Layouni braksuccé. I helgen gjorde han hattrick i 4-0-segern mot Lilleström. Just det. Jörgen Lennartssons nuvarande klubb. Och redan i premiären presenterade sig Layouni med att göra mål på självaste storklubben Rosenborg. Då fastställde han slutresultatet till 2-0.

Bodö/Glimts tränare Kjetil Knudsen är lyrisk över den 26-årige svenske kantspelarens insatser denna säsong.
– Vi har väntat på det här. Vi har sett vad han gjort på träning varje dag. Det är egentligen otroligt att han inte gjort tre mål tidigare. Han har så extrema kvaliteter att han är svår att få fatt i, säger Knudsen till NRK efter Layounis tre fullträffar.

Och det var heller inte långt bort att han gjorde ett fjärde mål med ett fräsande skott som gick precis utanför ena stolpen. Hans tredje mål i matchen och som betydde 4-0 var något alldeles speciellt. Han bjöd på en fin dribblingshow och lurade bort motståndarspelare med en skottfint och när han var bara någon meter från mål, bjöd han på en fint till och kunde placera in bollen enkelt i Lilleströms mål.

Efter Layounis succé lär större klubbar få upp ögonen för honom. Men dessa lär få slanta upp om de vill ha hans påskrift. Tränare Knudsen tänker ta duktigt betalt för spelaren för att släppa honom.
– Det måste läggas upp mycket pengar på bordet för den som ska hämta honom. Förr eller senare kommer han att lämna men innan han gör det så fokuserar vi på att utveckla honom så mycket det bara går, säger Knudsen.

Layounis kontrakt med Bodö/Glimt går ut sista december 2020.