• Publicerat 7 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Vinner BK Häcken cupfinalen mot AFC Eskilstuna har laget säkrat en plats i Europa. Men beskedet som laget fick på tisdagen kan omkullkasta alla planer laget har för Europaspel. Hemmaarenan Bravida Arena är nämligen inte godkänd för Europa-spel.

Trots att arenan är tämligen nybyggd och byggdes enligt dåvarande Uefa-krav inte minst när det gäller underlag och läktarfaciliteter räcker alltså inte Bravida Arena till för spel i Europa. Det är belysningen som inte räcker till, skriver Göteborgsposten.

Klubbchefen Marcus Jodin säger till tidningen att klubben såkart helst av allt vill spela på Bravida Arena vid en seger i cupen och att det är vad klubben jobbar utifrån.
– Det är klart att vi alltid vill spela på Bravida, så sent som förra sommaren spelade vi Europamatcher där. Det är klart att det här på intet sätt är optimalt. Men nu är förutsättningarna som de är och eftersom vi får goda intentioner från Got events håll är förhoppningarna goda att vi ska kunna spela på Bravida om vi vinner cupfinalen, säger Jodin till Göteborgsposten.

Häcken kan alltså tvingas flytta sina matcher till en annan arena i Göteborg – med största sannolikhet Ullevi, då belysningen inte heller räcker till längre på Gamla Ullevi.
Från Got Events sida är det dock inte helt självklart att hjälpa Häcken att få Bravida Arena godkänd.
– Vad vi gör nu är att vi tittar på både Gamla Ullevi och Bravida kring vad det finns för möjligheter att uppgradera. När båda arenorna byggdes var standarden godkänd. Nu får vi se vad det kostar att uppgradera och hur många Uefa-klassade arenor vi ska ha i Göteborg. Jag förstår att de som spelar på Gamla Ullevi vill spela Europamatcher där och samma sak med Häcken som spelar på Bravida, men i vissa fall kan det röra sig om stora pengar och stora investeringar, säger Anders Albertsson, evenemangschef på Got event.

BK Häcken och AFC Eskilstuna möts i cupfinalen på Kristi Himmelfärds dag 30 maj på just Bravida Arena.