Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping rustar upp hemmaarenan Östgötaporten – en större satsning som kostar tio miljoner kronor.
– Vi vill höja upplevelsen, säger Norrköpings klubbdirektör Jens Magnusson till NT.

IFK Norrköping kvalar till Europa League i sommar, och en upprustning av Östgötaporten handlar till viss del om att möta krav inför Europaspelet. Ny belysning under läktartaket och ny storbildsskärm är sådana satsningar som nu kommer göras, det rapporterar NT. Det kommer även bli en food court samt uppgradering av logerna på arenan.

– Vi vill höja upplevelsen. Den storbildsskärm vi haft har några år på nacken och har haft vissa driftstörningar. Den här ger nya möjligheter att sälja reklam och att integrera publiken. Vi har dessutom totalt sett över våra publika utrymmen, säger Pekings klubbdirektör Jens Magnusson till NT.

Utöver ovan nämnda delar så kommer det även göras investeringar för spelarna:

– Vi har investerat en del pengar i spelarnas utrymmen med relax, isbad och så vidare. De är navet i vår verksamhet och ska ha det bra, det handlar om att det ska bli ännu bättre förutsättningar att komma tillbaka från skador till exempel, säger Jens Magnusson.

Allt som allt beräknas upprustningen kosta tio miljoner kronor, enligt NT.