Foto: Bildbyrån

Djurgården kom undan med blotta förskräckelsen borta mot Helsingborg. Matchen slutade 1-1 och gästernas tränare Kim Bergstrand irriterad.
– Vi är helt oorganiserade. Vi måste djupanalysera varför vi presterar så illa som vi gör i andra halvlek, säger Bergstrand på presskonferensen. 

Helsingborg hade ett felaktigt bortdömt mål för offside och träffade stolpen i 88:e minuten. Efter skåningarnas 1-1-balja i 61:a minuten var det HIF som öste på för ett segermål medan Djurgården var kraftigt tillbakapressat.

Djurgården kom undan med blotta förskräckelsen och fick med sig en poäng hem till Stockholm. Tränaren Kim Bergstrand irriterad över vad hans spelare levererade på Olympia.

– Vi är helt oorganiserade. Vi har inget individuellt försvarsspel och inget kollektivt försvarsspel. Vi har inget sammanhang mellan spelarna och individuellt tar vi väldigt många dåliga beslut. Det känns som att de har målchans i varje anfall. Vi tar med oss poängen och måste djupanalysera varför vi presterar så dåligt som vi gör i andra halvlek. Vi är väldigt missnöjda med prestationen tyvärr, säger Bergstrand på presskonferensen.

För nykomlingen Helsingborg var detta åttonde poängen i årets allsvenska och tränaren Per-Ola Ljung desto mer nöjd över sitt lags insats.

– Det var längesedan som vi gjorde en sådan här bra match. Hela laget hjälpte till och backlinjen hade koll på giftiga spelare som Buya Turay och Astrit (Ajdarevic), de gjorde det väldigt bra. Det var otur att vi inte fick med oss segern, men alla poäng är bra poäng.